Samsun Limanı'na cruise gemileri de yanaşabilecek mi?

Samsun Limanı'na cruise gemileri de yanaşabilecek mi?

Samsun'daki girişimciler, ilin gelişmesi ve özellikle 'Geleceğin Şehri Samsun' söylemlerinin gerçeği yansıtması için yapılacak en acil işlerden birisinin Samsun Limanı'nda kruvaziyer gemileri için alan açmak olduğu hususunda görüş bildiriyor.

amsun'da yetkililerin bu konu ile ilgili olarak Ceynak Lojistik'le görüşme sağladıkları ve Ceynak'ın kruvaziyer gemilerinin kıyıya yanaşabilmeleri için derinleştirme çalışmaları konusunda çalışmalar yapabileceğini belirttiği öğrenildi.

Samsun-Rusya kruvaziyer turizm hattı

Bilindiği gibi geçtiğimiz yazdan bugüne kadar sadece Rusya'dan yola çıkan birçok gemi Ünye, Sinop, Amasra, İzmir, Antalya, İstanbul ve Bodrum gibi birçok şehirde demirlemiş ve bu gemilerle gelen binlerce insan şehirlerin ekonomisine katkı sağlamıştı. Turizm Bakanlığı'nın 2022 yılı hedefinde, 900 kruvaziyer gemisi ile 1,5 milyon turist bekleniyordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın, 2022 yılının sadece Ocak ? Eylül dönemine ilişkin kruvaziyer turizmi verilerini göre; 2022 yılının ilk 9 ayında Türkiye genelindeki 20 limana toplam 752 kruvaziyer gemisi yanaşmıştı.

'Geleceğin Şehri Samsun' için önem taşıyor

'Geleceğin Şehri Samsun' söylemlerinin gerçeği yansıtması bakımından, Samsun'un ekonomik, eğitim, sosyolojik, turizm ve tarım alanı gibi pek çok alanda kolektif bir gelişme göstermesi ve buna yönelik bir stratejisinin belirlenmesi üzerinde duran girişimciler, Samsun Limanı'nın bir bölümünde kuruvayizer turizmi için bir alanın desdinasyonunun yapılmasının şehrin gelişebilmesi için kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğu üzerinde duruyor.

Toplumsal, siyasal, yönetsel ve ekonomik alanların bütün bileşenlerinin kentin öznesi durumundaki her bir birey için oluşturduğu anlam giderek küresel bir boyut kazanıyor. Bu boyut özellikle turizm alanında kendisini yoğun şekilde gösteriyor. Bu nedenle, Samsun'un her iki yanında bulunan Sinop ve Ünye Limanlarına demirleyen kruvaziyer gemileri için Samsun Limanı'nda gerçekleştirilecek desdinasyon çalışmaları ile bu gemilerin Samsun'a gelmelerinin sağlanabileceği üzerinde duruluyor. (Samsunsonhaber)

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.