Safi Holding'ten açıklama: Hamdi Safi ile hiçbir ilgimiz yok

Safi Holding'ten açıklama: Hamdi Safi ile hiçbir ilgimiz yok

Açıklamada, Safi Holding A.Ş. ve diğer grup şirketlerimizin “Gemi Acenteleri Yönetmeliği”nde yapılan değişikliklerle ve işi yeni alan ANKAŞ yetkilisi olan Hamdi Safi ile hiçbir kan bağı bulunmayıp, sadece soyadı benzerliği bulunmaktadır" denildi

Son günlerde takip edildiği kadarıyla şirketimiz Safi Holding bünyesinde yer alan Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş., Çorum Şeker Fabrikası A.Ş., Safi Katı Yakıt A.Ş. ve diğer grup şirketleri hakkında bazı basın organlarında ve haber portallarında gerçek dışı haberler yapılmıştır.

Yapılan haberlerde belirtildiği şekilde Safi Holding A.Ş. ve diğer grup şirketlerimizin “Gemi Acenteleri Yönetmeliği”nde yapılan değişikliklerle ve işi yeni alan ANKAŞ yetkilisi olan Hamdi Safi ile hiçbir kan bağı / kayın bağı bulunmayıp, sadece SOYADI BENZERLİĞİ BULUNMAKTADIR. Bu soyadı benzerliği üzerinden bağlantı kurularak şirketlerimizin yönetmelik değişikliğinden çıkar sağladığı şeklinde haberler tamamen asılsızdır ve doğru değildir.

Haberlerin, kamuoyunu aydınlatma ilkesi ile bağdaşmadığı gibi salt şirketlerimizi yıpratma, töhmet ve zan altında bırakma, karalama ve sair kötü niyetli amaçlar ile olayın gerçek mahiyeti dahi araştırılmadan hazırlanıp yayınlandığı anlaşılmaktadır.

Zira;

TCDD’ye ait Derince Limanı’nın işletmesi 2014 yılında işletme hakkı devir sözleşmesi ile mülkiyeti TCDD’ye ait olmak ve 39 yıl için işletilmek üzere grup şirketimiz Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’ye devredilmiştir. İlgili haberde ismi geçen Hamdi Safi’nin şirketimizle hiçbir ilgi ve alakası bulunmamaktadır.

Yine Özelleştirme İdaresi tarafından Türkiye genelinde birden çok şeker fabrikasının özelleştirilmesi süreci içerisinde özelleştirme yolu ile şirketimiz Çorum Şeker Fabrikası A.Ş. tarafından devralınan Çorum Şeker Fabrikası’nın ilgili haberde ismi geçen Hamdi Safi ile hiçbir ilgi ve alakası bulunmamaktadır.

Yukarıda belirttiğimiz tüm bu bilgiler birer ticari sır da olmayıp T.C. Ticaret Bakanlığı’na ait MERSİS sisteminin internet siteleri üzerinden herkese açık bir şekilde sorgulanabilir bilgilerdir.

Şirketlerimiz Safi Holding A.Ş., Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş., Çorum Şeker Fabrikası A.Ş., Safi Katı Yakıt A.Ş. ve diğer grup şirketlerimiz ile ilişkilendirilen gerçek dışı, gerçeği yansıtmayan haberlerde, kamuoyu nezdinde şirketimiz aleyhine kalıcı bir yanlış algının oluşmasının engellenmesi, halkımızın, müşterilerimizin ve sektörün diğer temsilcilerinin aklında hiçbir soru işareti kalmaması adına şirketimizce işbu kamuoyu açıklamasını yapmak gereği hasıl olmuştur.

Bu asılsız haberlerin devamı halinde ilgililer hakkında gerekli yasal yollara başvurulacağı kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Safi Holding Anonim Şirketi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.