Sabiha Gökçen yeni terminalini hizmete açtı!

Sabiha Gökçen yeni terminalini hizmete açtı!

Sabiha Gökçen Havalimanı yeni iç hatlar terminal ek binasını bugün hizmete açtı.

Terminal açılışına İstanbul Valisi Vasip Şahin, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, İSG CEO’su Ersel Göral ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’u Ersel Göral, yıllık yolcu kapastesinin 33 milyondan 41 milyona çıkacağını açıkladı. Göral; Geçen yıl Ocak-Haziran döneminde 14.4 milyon yolcunun geçiş yaptığı Sabiha Gökçen’den bu yılın aynı döneminde 16.2 milyon yolcu geçiş yaptı. Yolcu artışımız yüzde 12 oldu. Şimdi yeni terminal ile kapasitemiz daha da artacak.

150 milyon Türk Lirası’na mal olan yeni terminalin İSG’nin 10. Yılı itibariyle başlatılan yatırım hamlesinin ilk adımı olduğunu belirten Göral; ‘Bugüne kadar yaklaşık 500 milyon Euro yatırım yaptık. Yapımı devam eden 1 milyar TL’ye mal olacak 2. Pistin de 2019 yılında hizmete girmesini hedefliyoruz’ dedi.

Yeni terminalin kapasite artıracağını ifade eden Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ise; ‘Yeni terminal hayırlı olsun. 2. Pistin de açılmasıyla daha büyüyecek. 2. Pist biraz uzadı hatta gerekli olmadığı söylendi ancak açılışının ardından ne kadar doğru bir yatırım olduğu ortaya çıkacak’ dedi.

Demir’in ardından konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin ise; ‘Sabiha Gökçen açıldığında ne gerek var diyenler olmuştu. Hatta açıldığında da bu görüşü haklı çıkarırcasına bir süre havalimanı boş kaldı. Ancak daha sonra gelinen noktada ne kadar gerekli olduğu belli oldu. Bu terminal ile birlikte 41 milyona çıkacak kapasite 2. Pist ile 63 milyona çıkacak hayırlı olsun’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından terminal açılışı için kurdela kesilerek Ersel Göral tarafından Vali Vasip Şahin ve Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ve konuklara yeni terminali tanıtıldı.

Airporthaber

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.