Sabancı'nın yeni gemisi 'Ya-Sa Dream' Türk karasularında

Sabancı'nın yeni gemisi 'Ya-Sa Dream' Türk karasularında

299.7 metre uzunluğu ve 50 metre genişliği ile hem filonun en büyüğü olan, hem de dünyanın en büyük kuru yük gemileri arasında yer alan Marshall bayraklı 'Ya-Sa Dream', önceki gün ilk kez Türk karasularındaydı.

600 milyon dolarlık servetiyle Türkiye'nin 56'ncı zengini olan Yalçın Sabancı'nın 1999 yılında kurduğu Ya-Sa Holding, özellikle denizcilikte çok iddialı. Ya-Sa Denizcilik filosunda 9 tanker, 21 de kuru yük gemisi var. 299.7 metre uzunluğu ve 50 metre genişliği ile hem filonun en büyüğü olan, hem de dünyanın en büyük kuru yük gemileri arasında yer alan Marshall bayraklı 'Ya-Sa Dream', önceki gün ilk kez Türk karasularındaydı.

Filolarında, 2008 yılında korsanlar tarafından kaçırılan kendi adını taşıyan (Ya-Sa Neslihan) bir kuru yük gemisi de olan Yalçın Bey'in eşi Neslihan Hanım, bu yüzden çok heyecanlıydı. Heyecanını sosyal medyadan paylaşan Neslihan Hanım, eşinin adını taşıyan 6 yaşındaki torunu Yalçın ile yatlarına atlayıp ilk kez Türk karasularına gelen Ya-Sa Dream'i Boğaz girişinde karşıladı. Babaanne-torun, bir süre de Boğaz geçişi sırasında gemilerine eşlik etti.

Bülent CANKURT – SABAH

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum