Rusya'nın en büyüğü YaMZ da artık Supsan'ın müşterisi

Rusya'nın en büyüğü YaMZ da artık Supsan'ın müşterisi

Ferrari ve BMW gibi dünya markalarının ardından Rusya’nın en büyük motor fabrikalarından YaMZ’ı da müşteri portföyüne katan Supsan A.Ş., 2017’de kapasitesini yüzde 20 artırma kararı aldı.

Ferrari, BMW ve Aston Martin gibi dünya markası müşterilerinin yanına, Rusya’nın en büyük motor fabrikalarından YaMZ’ı da ekleyen Borusan Holding şirketlerinden Supsan A.Ş., 2017 yılında  kapasitesini yüzde 20 artırma kararı aldı. Kapasite artırımı ile rakipleri arasında ciddi bir büyüklüğe ulaşacaklarını açıklayan Supsan A.Ş. Genel Müdürü Salih Alson, “Bu yıl hazırlıklarımızı tamamlayarak, 2017 itibariyle kapasitemizi 10 milyon adetten 12 milyon adede çıkaracağız. O an itibariyle de rakiplerimizle olan farkı daha da açacağız” dedi. Salih Alson, kapasite artırımını Finishing Line olarak tabir edilen bitirme hattında gerçekleştireceklerini, böylece 6 olan bitirme hattının 7 adede çıkacağını bildirdi.

salih-alson-supsan.jpg

“2015 tohum ekme yılı oldu”

Geçen yıl kendileri için bir tohum ekme yılı olduğunu belirten Salih Alson, “2015 yılında yeni müşteriler elde ettik. Mercedes Benz ile çalışmaya başlamış olmamız bizim için çok önemliydi. Bunun yanı sıra yeni Fiat supapları da yine aynı şekilde. Her iki işimiz de milyon adetlerin üzerinde gidiyor. Renault’un K4 motor supaplarını biz üretiyoruz. Yeni dönemde Türkiye’nin yanı sıra İspanya ve Ortadoğu’nun ihtiyaçları da Türkiye’den sağlanmaya başlandı. Kaldı ki K4 motoru için supap ihtiyacı yoğun olarak bu 3 bölgede var. Ve biz bu bölgelerdeyiz” dedi. Geçen yılın sonlarında Rusya’nın en büyük motor fabrikalarından YaMZ’ı müşteri portföyüne kattıklarını ifade eden Salih Alson, “Bunları üst üste koyduğumuzda işlerimiz kapasite anlamında çok arttı. Belli bir sınıra ulaştık. Gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Üretim kapasitemizi bu zamana kadar 10 milyon adet ile sürdürüyorduk, ancak şimdi bunu 12 milyon adede çıkarıyoruz” dedi.

Kapasite artırımı bitirme hattında olacak

Yeni bir hat ilavesi gerçekleştireceklerinin bilgisini veren Salih Alson, “Bitirme aşaması üretimin önemli bir parçasıdır. Diğer hatlarımızda kapasitemiz yeterli. 2 milyonluk final kalite kontrol kapasitesine ulaşacak bir değere çıkmak istiyoruz. Bu çok ciddi bir büyüklüktür. Çevre ülkelerin en büyük supap tesisine sahip olmuş olacağız. Ağırlıklı olarak binek araçlar ve ağır vasıtalar için supap üretimi gerçekleştirdiklerini söyleyen Salih Alson, AB ülkeleri ile ABD ve Rusya pazarına odaklandıklarını kaydetti

Referans aralığı 1000’e kadar çıkabiliyor

Supsan A.Ş.’nin butik çalışan bir firma olduğuna da dikkat çeken Salih Alson, “Avrupa’daki gibi 15 ya da 30 referans alalım ve hep aynı referanstan milyon adetler üretelim, demiyoruz. Biz, firmalara özel işler yapabilen bir firmayız. Rakiplerimizin çözemediğini yapmak bizim esas amacımız” dedi. Supsan A.Ş. olarak 400’den 1000’e kadar çıkan bir referans aralığına sahip olduklarını belirten Salih Alson, “Puzzle’ın parçalarını tamamlayan bir özelliğimiz var. Piyasada eksik ne var ise, onları tespit ederek, üretiyoruz” dedi.  Referans aralığında bu kadar geniş olabilmenin ayrı bir yetkinlik istediğine de dikkat çeken Salih Alson, “Supapta 400 – 1000 referansları yapabilmek çok zor bir iş ve bu kalite, bu maliyet, bu müşteri memnuniyeti seviyesinde dünyada da rakibimiz yok denecek kadar az. Bunu yaparken de dünyanın önde gelen markalarına ürün sattığınız için kalitenizin en üst seviyede olması lazım” dedi. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.