Rusya'daki otobüs 50'ye çıkacak

Rusya'daki otobüs 50'ye çıkacak

Has Turizm (HASTUR) Rusya Sorumlusu Ayhan Kara, Rusya'daki otobüs filosunu büyüttüklerini söyledi. Kara, yaptığı açıklamada, babası Selim Kara'nın at...

Has Turizm (HASTUR) Rusya Sorumlusu Ayhan Kara, Rusya'daki otobüs filosunu büyüttüklerini söyledi.

Kara, yaptığı açıklamada, babası Selim Kara'nın at arabasıyla  devlet postasını taşıyarak başladığı ulaşım sektöründe bugün, Yemen'den  Sudan-Suudi Arabistan'a Türkiye'den Rusya'ya kadar, geniş bir coğrafyada  kurdukları 250 otobüs filosuyla hizmet verdiklerini belirtti.

Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünden mezun olduktan sonra, Rusya'da  İnşaat Mühendisliği Konut ve Sanayi Binaları Bölümünü bitirdiğini ifade eden  Kara, bu ülkede aldığı eğitimle bir ''Rus gibi'' düşünerek firmalarının  gelişimini sağladığını bildirdi.

Kara, eski SSCB'nin dağılması ve iki kutuplu dünya düzeninin sona ermesi ile  kurulan yeni dünyada, Rusya'nın büyük bir pazar olarak açılım sağladığını  kaydederek, şunları söyledi:

''Has Turizm, Orta Doğu'daki örgütlenmeden sonra kuzeye, dünyaya açılan Rus  pazarına yöneldi. Yani artı 50 dereceden eksi 50 dereceye hizmet için yollar  aşılıyordu. 1995 yılından bu yana Volga turları düzenleyen en önemli turizm  şirketleri tercihlerini bizden yana kullandılar. Rusya'da 6 otobüs ile  başladığımız filoyu 50 otobüse çıkardık. Geçen yıl Rusya'da 150 bin turist  taşıyarak rekor kırdık. Ayrıca güçlü rakiplerimize karşın, Rusya sanatının mihenk  taşı olan Bolşoy Tiyatrosunun taşımacılık ihalesini de kazandık.''

Kara, başta Olimpiyat Oyunları olmak üzere, UEFA, ULEB ve Şampiyonlar Ligi  maçlarına gelen Türk ve yabancı kulüplerin sporcuları ve yöneticileri, siyasiler  ve iş adamı kafilelerini de taşıma işini başarıyla yerine getirdiklerini ifade  etti.

''BAŞARIDA AİLE GELENEKLERİ''- 

HASTUR'un Rusya'daki başarısında en önemli etkenin ''Rus kültürü, Avrupa  standartları, Türk konukseverliği ve ürün farklılaşması'' stratejine borçlu  olduklarını belirten Kara, şunları söyledi:

"Aile geleneklerimiz yanında, müşterilerimize ve beraber çalıştığımız takım arkadaşlarına dürüst davranmamız başarıda etken oldu. Rakiplerimize, insana, doğaya ve zamana saygı duyduk. Kimseyi yarı yolda bırakmadık. Teknolojiyi kurduğumuz sistemlere adapte ettik. Sadece kendi hatalarımızdan değil, aynı zamanda başkalarının hatalarından da ders aldık. Maddenin yanına her zaman maneviyatı kattık. Hep ulaşılır olduk. Hiçbir şeyi sadece yapmış olmak için yapmadık. Eleman alımlarında son derece titiz davrandık. Yol güvenliğini her şeyin üstünde tuttuk. Paylaşım ilkesini her alanda uyguladık. Manevra yeteneğimizi ön plana çıkardık."

Kara, geçen yıl Rusya'nın "en iyi Küçük ve Orta Ölçekli Şirketi" dalında, Zolotaya Kolesnitsa (Altın At Arabası Ödülü) alan ilk Türk şirketi olduklarını da anımsattı.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.