Rusya'da otomobil satışları arttı

Rusya'da otomobil satışları arttı

Avrupa İşletmeler Birliği'nin (AEB) tahminlerine göre Rusya'da 2011'de otomobil satışları yüzde 20 artış gösterecek. AEB Başkan Yardımcısı Mark Ovenden...

Avrupa İşletmeler Birliği'nin (AEB) tahminlerine göre Rusya'da 2011'de otomobil satışları yüzde 20 artış gösterecek. AEB Başkan Yardımcısı Mark Ovenden basın yaptığı açıklamada Rusya'da ocak ayında sanayi sektöründe hızlı bir gelişme kaydedildiğini söyledi.

 

Ovenden, "Petrol varil fiyatlarının yükselmesi Rusya'da ekonominin toparlanmasını sağladı. Böylece hükümet müşteriler için daha uzun vadeli ve düşük kredi imkanı sağlayabiliyor" bilgisini verdi.

 

AEB'nin verilerine göre Rusya 2010'da bir önceki yıla göre yüzde 30 artış kaydederek 1,91 milyon araç satışı gerçekleştirdi. 2011 hedefi 2,24 milyon araç satışı olan Rusya'nın 2012'de araç satışı 2,9 milyona ulaşarak kriz öncesi rakamları geçmesi bekleniyor.

 

Sektörün büyümesi Türkiye otomobil ihracatı için de Rusya'nın önemli bir pazar haline gelmesini sağladı. Türkiye'nin Rusya pazarına olan ihracatının, Ocak 2011'de yüzde 345,5'lik rekor artışla 83 milyon 364 bin dolara ulaşması dikkati çekti.

 

LOJİPORT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.