Rusya Türklerden yardım istiyor

Rusya Türklerden yardım istiyor

Bursa'da, Rusya'nın Samara Bölgesi'ndeki otomotiv ana ve yan sanayi için yeni yatırım ve ticari işbirliği imkanları tartışıldı. Otomotiv Endüstrisi...

Bursa'da, Rusya'nın Samara Bölgesi'ndeki otomotiv ana ve yan sanayi için yeni yatırım ve ticari işbirliği imkanları tartışıldı. Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen 'Rusya Federasyonu Samara Bölgesi Otomotiv Yatırım İmkânları' konulu konferans Holiday İnn Otel'de gerçekleştirildi.

Bursalı sanayici ve ihracatçıların yoğun ilgi gösterdiği konferansa Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyesi Şahap Aktaş, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Rusya Temsilcisi Evren Belenlioğlu, Togliatti Özel Ekonomik Bölge Yöneticisi Alexey Lisovskiy, Samara Bölgesi Sanayi Enerji ve Teknoloji Bakanlığı Projeler Dairesi Müdürü Maksim Barov konuşmacı olarak katıldı. Konferansta Rusya'nın özellikle Samara Bölgesi'ndeki otomotiv ana ve yan sanayi için yeni yatırım ve ticari işbirliği imkanları ele aldı.

OİB Yönetim Kurulu üyesi Şahap Aktaş, dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olan Rusya'nın ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin istenilen düzeyde olmadığını söyledi. İkili ilişkilerin son dönende iki ülke başbakanlarının diyaloglarındaki artış ve ticari faaliyetlerin artırılması yönündeki gayretlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Aktaş, bu girişimlerin ardından Rus işadamları ile Türk işadamlarının daha yakın ilişkiler kurduğunu kaydetti. Rusya'nın özellikle otomotiv ana ve yan sanayi konusunda Türk işadamlarının bilgi ve tecrübesine ihtiyacı olduğunu dile getiren Aktaş, düzenlenen konferansa yoğun katılım gösteren Türk işadamlarının da Rusya pazarını fark ettiğini ifade etti. Aktaş, şöyle konuştu: "Bizler önümüzdeki yıllarda Rusya Federasyonu ile Türkiye arasında süregelen dostluğun ve işbirliğinin pekiştirilerek, dış ticaret hacminin daha da artırılacağına, böylece ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğine inanıyoruz. İşadamlarımızı, iki ülke sektör temsilcileri arasındaki işbirliğinin genişletilmesine ve 2008 yılında 50 milyar dolara yaklaşan Rusya Federasyonu'nun otomotiv ve yan sanayi ithalatında Türkiye'nin payının artırılmasına davet ediyoruz."

Samara Bölgesi Sanayi Enerji ve Teknoloji Bakanlığı Projeler Dairesi Müdürü Maksim Barov ise Samana bölgesinin küçük olmasına rağmen en büyük sanayi bölgelerinden biri olduğunu ifade etti. 54 bin metrekarelik alanda 10 şehir, 27 belediye bulunduğuna dikkat çeken Barov, bölgede 480 büyük ve orta ölçekli işletme bulunduğunu vurguladı. Barov, bölgeye henüz Türkiye'den yatırım yapılmadığına işaret ederek, "Türk işadamlarının bilgi ve deneyimlerine ihtiyacımız var. Bölgenin çok cazip yatırım imkanları var. Bu toplantıdan sonra Türk yatırımcıların Samara bölgesine geleceklerini ümit ediyorum." diye konuştu.

Konferansın ardından ikili görüşmeler yapan Türk ve Rus işadamları çeşitli yatırım imkanlarını değerlendirdi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.