Royal Caribbean gemileri İstanbul’dan kalkacak

Royal Caribbean gemileri İstanbul’dan kalkacak

Dünyanın en büyük kruvaziyer firmalarından Royal Caribbean, İstanbul çıkış ve dönüşlü turlarını başlatıyor. Royal Caribbean Avrupa, Ortadoğu ve...

Dünyanın en büyük kruvaziyer firmalarından Royal Caribbean, İstanbul çıkış ve dönüşlü turlarını başlatıyor. Royal Caribbean Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörü Helen Beck, dünyanın ikinci büyük kruvaziyer firması olduklarını belirterek, 35 lüks gemiyle, yılda 5 milyon yolcu taşıdıklarını söyledi.

İstanbul’un yeni rotaları arasında başlangıç ve bitiş destinasyonu olarak konumlandığı bilgisini de veren Beck, “Dünyanın en lüks ve büyük gemilerine sahip Royal Caribbean’ın, Celebrity Cruises ve Azamara Club Cruises gemileri 2014’de ilk kez İstanbul kalkışlı turlarına başlayacak. İstanbul’a genelde kruvaziyer gemileri günübirlik geliyor. Biz, bu kadar güzel bir şehirde en az iki gecelik konaklama sağlayacağız. Türkler kruvaziyer turlarına genelde yurtdışından katılıyorlardı. Artık İstanbul’dan binip dönüşü de buraya yapabilecekler” dedi.

Çok potansiyel var

Türkiye’nin lüks kruvaziyer turizminde ciddi potansiyele sahip olduğuna da işaret eden Beck, şunları söyledi: “Farklı deneyim isteyenlere hitap ediyoruz. İstanbul’a yeni liman yapılacak olması da heyecan verici. 2014 yılında İstanbul çıkışlı başlayacak turlarımıza ciddi talep bekliyoruz. İstanbul çıkışlı turlarla Venedik, Sicilya ve Karadeniz destinasyonlarına gidilebilecek. 7 gecelik seyahatlerin kişi başı maliyeti 1400 Euro’dan başlayacak.”

İstanbul’da kalış süresi artacak

Türkiye limanlarının bölgedeki öneminden bahseden Bülent Tatlav ise, 2014 yılını yeni bir dönemin başlangıcı olarak gördüklerini ifade etti. Tatlav, “Dünyada İstanbul tarihi yapısı ve doğal güzellikleri ile parlayan bir şehir. Yeni turlarımızla hem binlerce yabancı turiste şehrimizi göstereceğiz, hem de konuklarımıza dünyanın en prestijli gemilerine Karaköy’den adım atma lüksünü sağlayacağız” dedi.

Dünyanın en büyük gemilerinden biri olan ve restoranları, barları, şovları, geniş ve konforlu kabinleri ile Celebrity Equinox İstanbul’a geliyor. 2 bin 850 kişilik Celebrity Equinox, Haziran ayından itibaren tüm yaz sezonu boyunca Akdeniz limanlarını 5 farklı rotaya sahip turları ile gezecek. Celebrity Equinox İstanbul’u kapsayan turları ile gemi seyahati severlerin tercihi olmayı hedefliyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.