Romanya’ya dev oto cam yatırımı

Romanya’ya dev oto cam yatırımı

Şişecam Topluluğu, 2012 yılında Romanya’da satın aldığı GlassCorp S.A. şirketi bünyesinde yaptığı 85 milyon dolarlık yatırımla yeni bir otomotiv...

Şişecam Topluluğu, 2012 yılında Romanya’da satın aldığı GlassCorp S.A. şirketi bünyesinde yaptığı 85 milyon dolarlık yatırımla yeni bir otomotiv camları tesisi kurdu

Yıllık 800 bin set kapasiteli otomotiv camları yatırımının açılışı, Romanya Başbakanı Victor Ponta’nın katılımıyla düzenlenen törenle gerçekleştirildi. GlassCorp’un Buzau kentindeki tesislerinde düzenlenen törende konuşan Ponta, Romanya’nın gelişmesindeki en önemli faktörlerden birinin otomotiv ana ve yan sanayisi olduğunu söyledi.

13 ülkede tesisi var

Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, GlassCorp fabrikasının Romanya’nın en büyük otomotiv camları üretim tesisi olduğunu kaydetti.

Kırman, düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında global bir oyuncu olduklarını belirterek, “Topluluğumuz, Rusya’dan Almanya’ya, Mısır’dan Hindistan’a kadar geniş bir coğrafyadaki 13 ülkede üretim gerçekleştiriyor. 20 bini aşkın çalışanımız, 150 ülkeye ulaşan satışlarımız ve 3.1 milyar doları aşan satış gelirimizle uluslararası ölçekte bir topluluğuz. 2020 vizyonumuz doğrultusunda dünyanın en büyük 3 üreticisinden biri olma yolunda ilerliyoruz” dedi.

‘AVRUPA’DA ÜÇÜNCÜYÜZ’

Düzcamda Avrupa 3’üncüsü, dünyada ise 6’ncı sırada olduklarını belirten Kırman, şöyle konuştu:

“Ana faaliyet alanlarımızdan düzcamda; başta mimari camlar ve otomotiv camları olmak üzere dünya standartlarında katma değeri yüksek ürünler üretiyoruz. Düzcamda satış gelirlerimiz 1 milyarı dolara ulaştı. bugün de Şişecam için stratejik bir iş alanı olan otomotiv camlarında çok önemli bir yatırımı hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz.”

Kırman, otomotiv sektöründe Audi, BMW, Dacia, Daimler, Ford, GM, Hyundai, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Toyota, Volkswagen gibi dünya devlerinin tedarikçisi olduklarını söyledi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.