Romanya ihracat ve transit lojistik çalışmaları

Romanya ihracat ve transit lojistik çalışmaları

Romanya nakliye firmaları sahip oldukları Romen plakalı taşıma araçları ile Türk nakliye şirketlerine bağlı araçların birlikte hareket etmek suretiyle gerçekleştirdikleri yük taşıma organizasyonlarında araç tedariki konusunda sıkıntı yaşanmamaktadır.

Balkan ülkeleri arasında yer alıp ülkemizin düzenli olarak ihracat ve karşılığında ithalat ile üçüncü ülke yük taşıması yaptığı ülkelerden biri olan Romanya ile komple tır, parsiyel nakliye, frigo tır taşıma, gabari dışı ağır nakliyat lowbed tır nakliyesi ve konteyner taşıma gibi alanların tamamında loji,stik servis hizmetleri sunulmaktadır. İki ülke arasında devam etmekte olan ticari çalışmalar oldukça eski tarihlere dayanmaktadır.

Türkiye ile Romanya arasında yapılmış olan ticari anlaşmalar çerçevesinde ihracat ağırlıklı olarak yapılan sevkiyatlar ihracata yakın oranlarda ithalat çalışması ile karşılık buluyorken Romanya’dan Irak, Suriye, İran, Gürcistan ve Azerbaycan gibi ülkelere Türkiye üzerinden transit geçişli üçüncü ülke kapsamlı yük taşıma organizasyonları da gerçekleşmektedir. Romanya nakliye firmaları sahip oldukları Romen plakalı taşıma araçları ile Türk nakliye şirketlerine bağlı araçların birlikte hareket etmek suretiyle gerçekleştirdikleri yük taşıma organizasyonlarında araç tedariki konusunda sıkıntı yaşanmamaktadır.

Ülkemiz genelinde üretimi yapılmakta olan yerli üretim mamullerimizin Romanya’nın başta başkent Bükreş olmak üzere tüm şehir ve bölgelerine taşınmasında müşteri taleplerine bağlı olarak hem komple tır nakliyesi hem de parsiyel nakliye servis hizmetleri sunulmaktadır.

Türkiye-Romanya arası parsiyel nakliye çalışmaları diğer ülkeler ile yapılan çalışmalarda olduğu gibi İstanbul’da bulunan parsiyel depolarından çıkışlar yapmak sureti ile gerçekleşmektedir. Özellikle İstanbul özelinde Romanya nakliye çalışmaları yapan lojistik firmalarımızın önemli bölümü komple tır taşımacılığının yanı sıra haftanın belirli günleri çıkışlar yapmak suretiyle düzenli parsiyel nakliye hizmetleri de sunmaktadırlar.

Parsiyel taşımacılıkta işleyiş komple tır taşımacılığına göre farklılıklar göstermektedir. İstanbul dışında bulunan illerimizde hazır bulunan parsiyel ve kargo yükü kapsamında bulunan ürün gruplarının İstanbul’da bulunan depolara iç nakliye ile gönderilmelerinin akabinde yine İstanbul gümrüklerinden ihracat işlemlerinin yapılması ile birlikte Romanya’da teslim edilmesi gereken şehirlerin gümrük noktalarına veya müşteri taleplerine uygun olarak adrese teslim olacak şekilde ulaşım sağlanıyor.

Romanya nakliyesinde Türkiye’nin tüm bölgelerinden yapılan yüklemelerde varış süreleri ortalama 3-4 gün gibi kısa sürelere tekabül etmektedir. İki ülke arasında yapılan sevkiyatlarda Bulgaristan üzeri güzergahı kullanan nakliyeci firmalar Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapıları üzerinden geçiş sağlamaktadır.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.