Reysaş yeniliklere devam ediyor

Reysaş yeniliklere devam ediyor

‘Demiryolu taşımacılığı sadece vagon alınarak yapılmaz’ diyen Reysaş Taşımacılık ve Lojistik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, “Reysaş’ta...

‘Demiryolu taşımacılığı sadece vagon alınarak yapılmaz’ diyen Reysaş Taşımacılık ve Lojistik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, “Reysaş’ta yenilikler asla bitmez. Şimdi de müşterilerimize silo konteynerler ile kapıdan kapıya nakliye imkânını sunuyoruz” diyor.

1989 yılında merkezi Ankara’da olmak üzere ticari faaliyetlerine başlayan Reysaş, bugün tamamı öz mal ve yaş ortalaması 5 olan modern araç ve ekipman filosu ile dünyanın dev şirketlerine anahtar teslimi lojistik hizmetler sunuyor.

Yurtdışında gelişen operasyonları ve yurt içi lojistik faaliyetlerinde büyüyen pazar payı ile Reysaş, kara nakliye filosunun yanı sıra gemileri, antrepoları, demiryolu ekipmanları ve uluslararası operasyon ekibiyle müşterilerine yüksek kalite standartlarında hizmet vermeye devam ediyor.

Firma hakkında bilgiler veren Reysaş Taşımacılık ve Lojistik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, 2006 yılında halka arz edilen Reysaş Lojistik’in aynı zamanda Türkiye’nin halka açık ilk lojistik şirketi olduğunu söyledi.  Artan depo yatırımları sayesinde Reysaş’ın bünyesinde ikinci bir GYO şirketinin oluşturulduğunu belirten Döven bu şirketin de 2010 yılı içerisinde halka açılma işleminin tamamlandığını kaydetti.

Reysaş’ın yaklaşık iki bin çalışanı ile başta otomotiv sanayi olmak üzere birçok sektöre yurtiçi ve uluslararası lojistik hizmeti verdiğini vurgulayan Döven sözlerini şöyle sürdürdü: “Birçok Avrupa ülkesine yönelik kara, deniz, hava ve demiryolu taşıma hizmeti sunuyoruz. Firma olarak sürekli yatırım yaparak gerek ekipmanlarımızı gerekse de depo faaliyetlerimizi yüzde 100 öz mal ile yönetme stratejisini uyguluyoruz. Bu sayede lojistiğin temeli olan esneklik ve sürat bileşenlerini daha iyi yönetiyor ve müşterilerimize daha iyi hizmet vermeyi planlıyoruz.”

‘Demiryolu taşımacılığına inanıyoruz’

Önümüzdeki dönemde demiryolu taşımacılığının en önemli taşıma modlarından biri olacağını ve Reysaş’ın da kendisini buna göre konumlandırmaya çalıştığını ifade eden Döven, “Biz dünyada sürekli gelişen emisyon değişim gereklilikleri ve süregelen enerji kaynaklarının azalmasını, taşıma modlarının makro ve mikro taşımacılık ayrımına gideceğini, demiryolunun da makro taşımada bugünkü konumunu çok daha ileri seviyelere getirerek önemli bir taşıma modu olacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda 2006 yılında kurulmuş olan şirketimizin demiryolu departmanı, özellikle arazi yatırımları ile demiryolu taşımacılığında farklı bir yer buldu. Değişik vagon tipleri ile 171 adet kendine ait vagon ve 500 adet demiryoluna uygun konteynırlar ve diğer destek ekipmanları ile iş ortaklarımızın değişik taşıma yöntemlerine hizmet alternatifleri sunmaya çalışıyoruz” dedi.

‘Sektörü ilkler ile tanıştırıyoruz’

Reysaş’ın müşterilerine silo konteynırlar ile kapıdan kapıya nakliye imkanı sunduğunu belirten Döven, bu uygulamanın Türk demiryolu taşımacılık sektöründe bir ilki oluşturduğunun altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Firmamızın demiryolu departmanının en önemli özelliği kendine ait öz mal istasyonlar ile müşterilere servis vermesi. Bunlar arasında Avrupa’ya açılan kapı Çatalca, Doğu Marmara’nın en büyük demiryolu istasyonu Köseköy, İzmir, Eskişehir, Bilecik ve Bursa gibi stratejik sanayi bölgelerinin buluşma noktası olan Bozüyük, Orta, Doğu ve Güney Doğu Anadolu’nun dünyaya açılan penceresi olan Mersin bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra müşteriye özel servis anlamında demiryolunda bir ilk gerçekleştirilmiş olup, silo konteynırlar ile müşterilerimize kapıdan kapıya dökme malzemelerin nakliyeleri, ara depolamaları, uygun maliyetler ile sunuluyor. Bu sayede diğer demiryolu firmalarının aksine sadece demiryolu ile taşınabilen yükler değil daha evvel demiryolu ile tanışmamış yükler de demiryoluna yönlendiriliyor.” 

‘İç bölgelere ulaşmayı hedefliyoruz’

Var olduğu günden bu yana Reysaş Lojistik’in sektöre önemli kazanımlarının olduğunu söyleyen Döven, önümüzdeki dönemde de bu yenilikçi anlayışlarının devam edeceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sektöre kazandırdığımız en önemli yenilik, altyapı çalışmaları ile demiryolu taşımacılığının sadece vagon alınarak yapılmayacağını göstermiş ve ilerleyen zaman içerisinde altyapının öneminin ortaya çıkmasını sağlamak oldu.  Bunun yanında sektördeki kombine lojistik ihtiyacının farkında olan Reysaş, mevcuttaki müşteri portföyünün bazı lojistik ihtiyaçlarını demiryolu ile karşılamak amacıyla hareket ediyor. Reysaş sahip olduğu istasyonlarda müşterilerin ithalat ve ihracat yüklerini, söz konusu istasyonlarda ara depolama hizmeti vererek iç bölgelere taşınmasını sağlamayı hedefliyor. Gelecek Avrupa trenlerine kendi terminallerimizden hizmet vermeyi düşünüyoruz. Bu da müşterilerin demiryolu taşımacılığında bir dezavantaj olarak gördüğü ara nakliye ve elleçleme maliyetlerini düşürecek, müşterilere daha uygun maliyetler ile daha hızlı servis verilmesini sağlayacak. Bir başka önemli proje ise hicaz demiryolu olarak bilinen Avrupa ile Arap yarımadasını birbirine bağlayan hattın çalıştırılması ve Avrupa-Uzak Doğu bağlantısının bir nebzede olsa ülkemiz üzerinden geçişini sağlamak da üzerine çalıştığımız önemli bir makro projedir.”

‘Zor bir işi büyük heyecan ile yapıyoruz’

Türkiye’de demiryolu taşımacılığının yıllardır ihmal edildiğini ve bu yüzden ülkemizde önemli altyapı eksikliklerinin bulunduğunu bildiren Döven, “Demiryolu taşımacılığı, özellikle Türkiye özelinde alt yapı çalışmalarının halen süregelen bir iyileştirme döneminde bulunuyor. Reysaş olarak bu altyapı eksikliklerinden kaynaklanan zorlukları minimize etmek için gerekli kriterlere önem gösteriyoruz ve bu konuyu üzerimize düşen milli bir görev olarak düşünüyoruz.  Bunların içinde en önemlisi, tamamı öz mal olan istasyonlarımızda verilen elleçleme ve ara nakliye hizmetleridir. Tamamı öz mal olan istasyonların yanında, bu istasyonlara, araç filomuzun desteği,  öz mal konteynırlar, manevra lokomotifi, her istasyonda bulunan dolu/boş konteynırlar ve elleçleme imkanı sağlayan toplifterler ile   servis veriliyor” diye konuştu. 

‘Lojistikte duran kaybeder, yatırımın gücünü görmeliyiz’

Lojistik sektöründe ekipman yatırımı kadar yetişmiş insan gücü yatırımının da önemli olduğunu açıklayan Döven, “Biz lojistik hizmet sektöründe yatırımın önemine inanıyoruz, hatta ‘olmazsa olmaz’ diyoruz ve yatırım yapmayan şirketlerin gerek kriz ortamlarında gerekse esneklik, hızlı reaksiyon ve sürekli iyileşme performansı göstermede sorun yasadığını ve yaşattığı düşünüyoruz. Şirketler öz mal araç, istasyon, vagon ve diğer donanımların yanı sıra yetişmiş insan kaynağı yatırımları yüksek olan firmalar ile taşımalarını yapmalılar. Bundan dolayı ki bu kriterleri ön planda tutan müşteriler planladıkları dönemde proje ve taahhütlerini demiryolu lojistiği ile gerçekleştireceklerdir. Reysaş tamamı öz mal olan demiryolu araç parkı ve istasyonları, sektörün en gelişmiş insan kaynakları portföyüne sahip olan bir firma olarak müşterileri tarafından güvenle tercih ediliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Yurtiçi demiryolu taşımacılığında ilk yabancı ortak Reysaş ile geliyor

Demiryolu taşımacılığına yönelik yatırımlarını artırarak devam ettirmeyi planladıklarını kaydeden Durmuş Döven, “2011 yılının yılsonuna kadar demiryolu departmanımızda yeni bir yapılanmaya giderek, Reysaş Lojistik bünyesinden ayrılacak ve demiryolu operasyonlarımızı tek bir çatı altında toplayarak ayrı bir şirket haline getireceğiz. Şuan kurulacak olan bu şirketin yüzde 50’sinin bir yurtdışı yatırımcısı ile satışı konusunda bir ön protokol de imzalanmış durumdadır. Söz konusu şirket özellikle yurt içi demiryolu taşımacılığı konusunda Türkiye’ye giren ilk yabancı sermaye olması açısından da önemlidir. Bu ortaklıkla beraber Reysaş konusunda şu anda sahip olduğu malvarlıklarının yanında daha da büyüyerek sektördeki büyüklüğünü perçinleyecek” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.