Rekor Kauçuk, üretimi Eskişehir’e kaydıracak

Rekor Kauçuk, üretimi Eskişehir’e kaydıracak

1947 yılında İstanbul’da kurulan ve sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Rekor Kauçuk, kaliteden ödün vermeden; otomotiv sanayine kauçuk...

1947 yılında İstanbul’da kurulan ve sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Rekor Kauçuk, kaliteden ödün vermeden; otomotiv sanayine kauçuk parça üretimi, ayakkabı sanayine ayakkabı tabanı üretimi, sıcak sistem kaplama sanayine sırt kauçuğu ve soğuk sistem kaplama sanayine soğuk sırt kauçuğu üretiyor.

Özelikle son birkaç senede ucuz kalitesiz ve hurda hamurdan üretilen ürünleri piyasaya süren firmaların daha çok ortaya çıktığını söyleyen Satış Geliştirme Sorumlusu Hakan Odabaşı, “Böyle bir dönemde firma olarak kalitemizden ödün vermeden, tüm SRC belgeli ürünlerimizin hepsini gösterip kullanmaya devam edeceğiz. Tüm bütçelere uygun ürünlerimiz var ve biz en ucuz ürünümüzde bile hurda hamur kullanmadan kaliteli üretim yapmaya devam edeceğiz. Mümkün olduğunca düşük karlarla çalışacağız ve ne olursa olsun kalitemizden taviz vermeden imajımızı bozmayacağız” ifadesinde bulundu.

Özellikle otomotiv sektöründe önemli bir yeri olan kauçuk üretimi konusunda uzmanlaşmış firmalardan biri olan Rekor Kauçuk, sektöre sağladığı katkılar ve sunduğu kaliteli ürünlerle adından söz ettiriyor. Hakan Odabaşı, “En iyi makine üreticileri tarafından üretilmiş en modern ekipmanlarla donatılmış, 28 bin metrekare açık, 10 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu olan tesisimizde, uzman kadromuzla sektörün ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. İki ana üretim bölümümüz var. Birinci bölüm hamur karışımı ile ilgili olup, ikinci bölümde ise soğuk kaplama sırt kauçuğu üretim tesisi bulunmaktadır. Rekor Kauçuğun kalitesini oluşturulan en önemli felsefesi  her zaman mevcut standartların çok üstünde üretim yapmaktır” şeklinde konuştu.

Tüm ürün gruplarında kalite konusunda kendilerinin ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Odabaşı,  “Yaklaşık yüzde 50’lere yaklaşan bir ihracatımız mevcut. İç piyasa da ise Türkiye çapında 20 tane bayimiz var. Bayi ağımız İstanbul’da gelişmeye devam ederken, Anadolu’da çok daha güçlü bir konumdadır” ifadelerini kullandı.

Kalite yönetim sistemlerinin yönetimi ve geliştirilmesi, ürün ve proses kalite güvencesi ve bu çerçevedeki müşteri - tedarikçi ilişkileri uygulamalarından sorumlu bir firma olduklarını vurgulayan Odabaşı, “Rekor kauçuk olarak; müşterilerimizin isteklerini, beklentilerini, firma içindeki tarif ettiğimiz kalite güvence sistemimizin garantisi altında; ilk defada ve her defasında karşılayabilmek, kalitenin sürekli gelişmesini gerçekleştirebilmek için tüm teknolojik ve insani kaynakları sağlamayı taahhüt etmektir” dedi.

“ÇEVRE DUYARLI BİR FİRMAYIZ”

Odabaşı, “Gelecek nesillere yaşanabilir bir ortam bırakmak için çevreye saygımız çerçevesinde teknik kauçuk hamuru üretim ve destek süreçlerimizi çevreye duyarlı prensipler doğrultusunda yönetmeyi temel politikamız olarak benimsemekteyiz. Ayrıca bu politikamızı düzenli olarak gözden geçirmeyi taahhüt ediyoruz” şeklinde konuştu.

 “AR-GE YE ÖNEM VERİYORUZ”

AR-GE konusunda çalışmalarını ve yatırımlarını sürdürdüklerini ifade eden Odabaşı, bunun dışında şuanda da TÜBİTAK ile devam eden projeleri olduğunu kaydetti. Odabaşı, “Bizim hesaplarımıza göre kaplama oranı, Türkiye içinde yüzde 25’lerde. Avrupa’da bu rakam yüzde 50’lerin üzerinde. Kuzey ülkelerde yüzde 90’a yakın.  Amerika’da ise yüzde 90’larda. Kaplama, dünyada daha çok yaygın olan kendini kanıtlamış güvenli bir teknolojidir. Bu oranın bizde zayıf olmasının başlıca nedenleri; bugüne kadar yol şartlarına, tonaj kuralına uyulmaması ve birazda bilinçsizliktir. Ama şuan yollarımız güzelleşti, tonaj kanunu yürüklüğe girdi ve belli bir limitin üzerine çıkılamaması durumu karkası öldürmemeye başladı böylelikle kaplama oranı gittikçe artmaya başladı” şeklinde konuştu.

“KAZALARDA KAPLAMANIN SUÇU YOK”

Geçtiğimiz günlerde 21 kişinin hayatını kaybettiği ve tamamen kaplama lastiklerinin sorumlu tutulduğu kazaya ilişkin görüşlerini de paylaşan Odabaşı, “O kazada son derece eksik bilgiler var. O kadar süratte ön lastiklerin kabak olduğu bir durumda değil kaplama, çivi lastikler bile olsa buz üzerinde durmasının imkânı yok. Kaplamadan kaynaklanmadığını da şundan söyleyebilirim,  kaplama aynı birebir yeni lastik gibi bir performans verir ve desen yapısı da dişli bloklu olduğu için çeker. Bu ancak ömrünü tamamlamışsa sıkıntı yaratır. Polislerin yaptığı ölçüde bununla ilgili bir ibareye rastlanması diğer verilere baktığınızda sürat veya  tutunmayı sağlayan ön lastiklerin yeterli performansı verememesinden dolayı kaplamanın orada yapacağı bir şey yok.  Bunun asıl sebebi, ön lastiklerin yasal limit olan 3 milimetrenin dibine inmiş olması. Kabak lastik olması uykusuzluğun etkisi, süratin olması ve sürücünün radardan dolayı cezasının olmasıydı” ifadesinde bulundu.

Rekor Kauçuk, üretimi Eskişehir’e kaydıracak

2014 HEDEFLERİ

Biz hep bir önceki senenin üstüne koyarak ilerliyoruz diyen Odabaşı, “2013’te, 2012’nin üzerine koyarak ilerledik yani yüzde 7 gibi bir büyüme oldu.  2014’te ise piyasanın şu şartlarında nasıl olur bilmeyiz ama büyümeyi  yüzde 15 olarak düşünüyoruz. 24 ülkeye ihraç yapıyoruz. Ağırlıklı olarakta lastik kaplama  yönünde  ilerliyoruz. Yaptığımız sözleşme gereği ihracatta Batı Avrupa’ya girmiyoruz bunu ortağımız yapıyor biz daha çok Doğu Avrupa’dan başlayarak diğer tüm coğrafyalarda ihracatımızı artırarak  devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÜRETİM YENİ FABRİKADA

Yeni yatırımları konusunda da konuşan Odabaşı, “2015 yılı ortası, ya da sonunda Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde hafriyat çalışması tamamlanmış, yakında inşaatı başlayacak olan 80 dönümlük bir yatırımımız var. Tamamlandığında üretimi tamamen oraya taşımayı amaçlıyoruz. Mevcut yerimiz pazarlama ve yönetim konusunda faaliyet göstermeye devam edecek” şeklinde konuştu.

 Funda BİNGÖL-LOJİSTİK EKİPMANLAR DERGİSİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum