RAVAGO’dan İzmir'e lojistik merkez

RAVAGO’dan İzmir'e lojistik merkez

 Plastik sanayinde 1961 yılından beri faaliyette olan Belçikalı Ravago, Türkiye’ye yatırımlarına tam gaz devam ediyor.  Yarım asırlık geçmişiyle...

 

Plastik sanayinde 1961 yılından beri faaliyette olan Belçikalı Ravago, Türkiye’ye yatırımlarına tam gaz devam ediyor.  Yarım asırlık geçmişiyle dağıtım ve geri dönüşüm konusunda 50 ülkede faaliyet gösteren plastik devi, 2011’de yatırım atağına geçti. Yıl sonunda 10 milyon Euro’ya Gebze’de bir tesis açacak olan Ravago Group, şimdi de İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde 3.5 milyon Euro’luk yatırımla kuracağı lojistik merkezi için düğmeye bastı.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak olan Ravago Logistics Center İzmir Tesisleri için 12 bin 500 metrekarelik bir alan satın aldıklarını belirten Ravago Group CEO’su Mehmet Onur, ‘Bu yatırım yaklaşık 12 bin 500 metrekarelik bir alanın satın alınmasıyla başlatıldı. Ağırlıklı olarak bir lojistik merkez olacak bu tesislerin 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanıyor. Tesis, stok alanları, antrepo alanları ile birlikte sadece Ravago’nun paketleme ve karıştırma hattı olarak çalışacak.  Buradan Ege ve Akdeniz bölgesine yönelik bir dağıtım hizmeti verilecek.  İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin tercih edilmesinin nedeni ise Ege Bölgesi’ndeki konumu ve ulaşım avantajlarının olması” dedi.

Tesisin aynı zamanda mimari olarak bölgede estetiğin ve tekniğin ön plana çıkartıldığı farklı bir yapı olacağını söyleyen Onur, “Beraberinde enerji tüketiminin en aza indirildiği doğal ışık akışlarına özen gösterilen çok güzel bir yapı olacak. Aynı zamanda bölgedeki mevcut istihdama ilave  olarak bu proje ile yaklaşık yüzde 25 oranında bir istihdam artışı da öngörülüyor” diye konuştu.

RAVAGO Hakkında:1961 yılında Belçika’da kurulan Ravago, dünyada plastikte ilk geri kazanım uygulamasını başlattı. Bugün, Ravago ana şirket ve 200'den fazla şirketi ile satış, dağıtım, bileşik aktif ve geri dönüşüm konusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Ravago Türkiye ise, 1998 Temmuz ayında beri faaliyette. Ravago, hem petrokimya endüstrisi, hem de plastik ve kauçuk dönüştürücü sektörüne birinci sınıf hizmet sunuyor. Ravago üretim, satış, hazır ürünlerin dağıtımı ve özellikle inşaat sektöründe bulunuyor. Türkiye’de 40 sektöre malzeme tedarik ediyor. Toplamda 380 kişilik bir istihdama sahip olan Ravago Türkiye, ülkenin 2023 yılı hedeflerine, kendi hedeflerini paralel şekilde kalibre ederek katkıda bulunmaya hazırlanıyor. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.