Poliport’un 4 milyonluk projesine onay geldi

Poliport’un 4 milyonluk projesine onay geldi

Poliport, 6 Nolu ara rıhtımı önünde dip tarama yapacak. 20 bin 308 metrekarelik bir alanda yapılacak olan 90 bin metreküplük dip tarama projesi ile birlikte rıhtıma 30.000-40.000 DWT’lik kapasiteli gemilerin yanaşabilmesi sağlanacak.

Dilovası’nda kurulu bulunan Poliport, 6 Nolu ara rıhtımı önünde dip tarama yapacak. 20 bin 308 metrekarelik bir alanda yapılacak olan 90 bin metreküplük dip tarama projesi ile birlikte rıhtıma 30.000-40.000 DWT’lik kapasiteli gemilerin yanaşabilmesi sağlanacak. İmar planında yer alan 6 Nolu ara rıhtımın inşasını henüz yapmayan firma, hayata geçireceği dip tarama faaliyetinden sonra bu alanın da inşasına başlayacak. Poliport Kimya’nın söz konusu dip tarama faaliyeti için “ÇED olumlu” kararı çıktı.

4 MİLYONA MAL OLACAK

poliport-proje2.jpg4 milyon 248 bin TL’ye mal olacak Poliport’un söz konusu projesinin dip tarama faaliyeti aşamasında 15 kişinin çalıştırılması planlanırken tesisteki mevcut çalışan sayısında bir artış olmayacak. Öte yandan, firmanın 2003 yılı onaylı imar planında yer alan ancak 2016 yılı imar planında yer almayan 3 adet dolfen, 2 adet ro ro rampası, 250 m olan sıvı yük ile kuru yük iskelelerinin 310 metreye tamamlanması projeleri ise gerçekleştirilmeyecek.

Talha YILDIRIM - ENKOCAELİ.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.