POAŞ CEO'su Nahum ayrıldı

POAŞ CEO'su Nahum ayrıldı

Jan Nahum, Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü görevinden ayrıldı. Yeni bir atama yapılana kadar şirketin günlük isleri Murahhas Üye olarak Yönetim Kurulu...

Jan Nahum, Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü görevinden ayrıldı. Yeni bir atama yapılana kadar şirketin günlük isleri Murahhas Üye olarak Yönetim Kurulu Başkanı A. Vural Akışık tarafından yürütülecek.

Petrol Ofisi'nin bugün borsaya gönderdiği durum açıklamasında konuya ilişkin şu ifadelere yer verildi.

"Bilindiği üzere Şirketimizle ilgili bir vergi inceleme raporu, yasalara göre açıkça suç olmasına rağmen basına sızdırılmış rapor içeriği ve gerçekler şirketimizin büyük ortağının rakibi bazı basın kuruluşlarınca yanıltıcı biçimde ve olağan haber boyutlarını asan ölçüde yayın yapılarak olay aslından uzaklaştırılırken, küçük yatırımcılarımız da zarara uğramış ve zarara uğramaya da devam etmektedir.

Sözkonusu vergi inceleme raporunun gündeme gelmesinden itibaren yasal merciler tarafından şirketimize iletilen her turlu ihbar ve raporlar şeffaf bir şekilde kamuoyu ile anında paylaşılmıştır.

Sözkonusu vergi inceleme raporunda ortaya konulan husus bazı basın kuruluşlarınca saptırıldığı gibi vergi kaçakçılığı değildir. Olayın temeli, 'Maliye Bakanlığı'nın onayladığı ve yargı kararlarıyla da belgelendirildiği şekilde, iştirak hissesi alımına ilişkin kur farkı ve faiz giderlerinin gider yazılması' hakkındadır.

"MALİYE BAKANLIĞINDAN UZLAŞMA TALEBİNDE BULUNULACAK"

Bu konuda şirketimizin yaptığı uygulamanın doğruluğuna ilişkin olarak Maliye Bakanlığı'nın değişik şirketlere verdiği görüşler, yargı kararları ve uzman görüşleri kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bilindiği gibi Maliye Bakanlığı uygulamalarının her kurum için yeknesak olması asildir. Bu ilkeden hareketle su ana kadar şirketimize bildirilen Bakanlık raporlarına karşı görüşlerimizi, kanıtları ve dayanakları ile birlikte ortaya koyarak Maliye Bakanlığından uzlaşma talebinde bulunulacaktır.

Eğer uzlaşma sağlanamazsa Türk Yargısına bas vurulacaktır. Sözkonusu raporun sonuçları da ancak bundan sonra belli olacaktır. Henüz daha bu safhalar başlamadan ve hiçbir yargı kararına dayanmaksızın, Petrol Ofisinin büyük ortağının rakibi bazı basın kuruluşlarınca olağan haber boyutlarını asarak yayın yapılmakta ve Petrol Ofisi de bu basınca yargısız infaz edilip, vergi kaçakçısı olarak ilan edilmektedir. Halbuki Şirketimizin uygulaması kesinlikle Türkiye'deki genel ve yasal uygulamadan farklı değildir.

"JAN NAHUM GÖREVİNDEN AYRILDI"

Hal böyle iken, buğun de ayni gazete POAS CEO'su Jan Nahum'un bu vergi raporu nedeniyle görevden alındığını yazmaktadır. Halbuki sözkonusu rapor İş Bankası ortaklığı dönemine ait olup, Jan Nahum'un göreve başlamasından önceki doneme rastlamaktadır.

Yoğun bir rekabetin yaşandığı sektörümüzde, iki yıldan kısa bir surede gerçekleştirdiği atılımlarla kuruluşumuzun liderlik konumunu daha da güçlendiren Jan Nahum özel çalışmalarına daha fazla zaman ayırabilmek için Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmak istediğini Yönetim Kurulu'na iletmiştir.

Yeni bir atama yapılana kadar şirketimizin günlük isleri Murahhas Üye olarak Yönetim Kurulu Başkanı Dr. A. Vural Akışık tarafından yürütülecektir. Şirketimiz, itibarini zedeleyici ve gerçeğe aykırı haber yapan tüm kişi ve kuruluşlara karşı yasal hakkini kullanacaktır."

BUS&TRUCK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.