Pizza Pizza, lojistiğe giriyor

Pizza Pizza, lojistiğe giriyor

Türkiye’nin en büyük pizza restoranlar zincirlerinden biri olan Pizza Pizza, bu zinciri lojistik şirketiyle daha da güçlendirmek istiyor. Pizza Pizza Genel...

Türkiye’nin en büyük pizza restoranlar zincirlerinden biri olan Pizza Pizza, bu zinciri lojistik şirketiyle daha da güçlendirmek istiyor. Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker, Kuracakları lojistik şirketinin büyümenin getirdiği bir ihtiyaç olduğunu dile getirerek, “Sağlam bir zincir oluşturmak ve sağlam temeller ile şekillendirmek için bazı yatırımlar yapmak gerekiyordu. Belli bir standarda ulaşmak için ancak Pizza Pizza’nın kendi lojistik alt yapısını oluşturması ve o şekilde çalışmalarına devam etmesi gerektiğini düşündük ve lojistik hizmetlerinin, kendimizin gerçekleştirmesi gerektiğine karar verdik. 1995 yılında İzmir Torbalı’da entegre tesisimizi faaliyete geçirdik. Pizza Pizza ürünleri entegre tesisimizde belirli standartlar içinde üretilmekte ve aynı anda özel araçlarımızla birlikte Türkiye’nin her noktasında bulunan Pizza Pizza şubelerine ulaştırılmaktadır. Böylelikle Pizza Pizza standardının her yerde aynı olmasını sağlamış oluyoruz. 2010 yılı ile birlikte İstanbul’da açacağımız yeni Pizza Pizza tesisimiz de tüm Marmara Bölgesi’ne malzeme ulaştırılmasını sağlayacak. Büyümek, herkes tarafından tercih edilen bir marka olmak, bizi bu yatırıma yöneltti” diye konuştu.

“İzmir Torbalı’da olduğu gibi 2010 yılı içerisinde İstanbul’da, açacağımız üretim tesisi, 1000 metrekarelik bir alanda, 5 milyon dolar yatırım maliyeti ile kurulacak” diyen Türker, “Bunun 3 milyon doları fiziki yatırım, 2 milyon doları pazarlama ve tanıtım yatırımı olacak. Yeni üretim tesisinden İstanbul ve yakın bölgelerdeki Pizza Pizza şubelerine malzeme sevkıyatını gerçekleştireceğiz. Bu tesisimizde üretim, lojistik, pazarlama, operasyon ve reklâm departmanlarımız bulunacak” dedi.

 

“Lojistik deneyimimizi başka alanlara da aktaracağız”

Türker, yıllar içerisinde lojistik alanında belirli bir deneyim kazandıklarını ve bu deneyimi başkaları ile de paylaşmak istediklerini dile getirerek, gıda lojistiği de içerisinde olmak üzere başka alanlarda da firmalara lojistik hizmeti sunacaklarını açıkladı. Bunun için çok güçlü bir lojistik altyapı kurduklarını söyleyen Tolga Türker, “Farklı sektörlerin ihtiyaçlarına cevap verecek geniş bir filoya sahibiz. Gıda sektöründe olduğu gibi bu alanda da kalitemizi, deneyimimizi, özverili çalışma disiplinimizi koruyacağız” şeklinde konuştu.

 

Filo büyüyecek

Türker filo yatırımı yapacakları bilgisini de vererek, “Pizza Pizza olarak her geçen gün artan şube sayımız ve buna bağlı olarak doğan ihtiyaçlar doğrultusunda lojistiğe yatırımlara devam ediyoruz. Bu nedenle her sene en az 2 tane TIR aracı alıyoruz. Şu an toplam 10 aracımız bulunuyor. Her bir aracımız 2 bölmeli. Bu bölmelerin bir bölmesi – 18 derecede, diğer bölmesi ise oda sıcaklığında ürünleri saklıyor ve sevkıyatını gerçekleştiriyor. – 18 derece olan bölümde soğuk ürünlerin, oda sıcaklığı bölümünde ise ambalaj ve benzeri materyallerin sevkıyatı gerçekleşiyor.  Ayrıca araçlar içerisinde mikrobiyal aktivite olmaması için, içleri özel malzemelerle döşelidir. Bunun yanı sıra araçlar, özel olarak yazıcılara bağlıdır. Böylelikle araçlar içerisinde neler olup bittiğini, ne zaman, nerede, malzemelerin tesliminin gerçekleştiği ile ilgili bilgileri de öğrenebiliyoruz. . İstanbul’daki yeni fabrika binamıza da 4 araç daha alacağız. İstanbul’daki merkezden araçlar 2 günde bir tüm Marmara Bölgesi’ne sevkıyat gerçekleştirecek. Pizza Pizza olarak lojistik yatırımımızın yüzde 50’sini de İstanbul’a yapıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.