Peugeot'tan tarz otomobil geliyor

Peugeot'tan tarz otomobil geliyor

 Adı da HX1. Yüksek performanslı, atletik bir tasarıma sahip, aynı zamanda 6 kişiye kadar ulaşım imkanı sunan HX1, aynı zamanda çevreci ve “tarz”...

 

Adı da HX1. Yüksek performanslı, atletik bir tasarıma sahip, aynı zamanda 6 kişiye kadar ulaşım imkanı sunan HX1, aynı zamanda çevreci ve “tarz” bir otomobil olarak sahne alacak.

İç mekânda mermer?

HX1, özellikle geniş ama alçak bir gövdeyle tasarlanmış ve dış mekanında bazı hareketli parçalarla da donatılmış. Örneğin türbin şeklindeki jant kanatçıkları, hız arttıkça açılarak düz bir disk yüzeyi elde edilmesini sağlıyor. Bagaj kapağı üzerindeki spoiler ile iki yan kanatçık da 100 km/s üzerinde açılıp aracın rüzgar direncine yardımcı oluyor.

İç mekândaysa hayli ilginç unsurlar yer alıyor. Bir dizi kumanda düğmesi orta kol dayama bölümünde yer alırken, orta konsolda “kahve makinesi” yer alıyor. El yapımı beyaz Carrara mermerle süslenen konsol, seçkinlik ve modernizmi birarada sunmak içinmiş.

HYbrid4 motor teknolojisiyle (2.2 lt dizel ve 95 HP’lik elektrik motoru) donatılmış araç, aynı zamanda bir moda ikonu gibi kabul edilmiş. Nitekim Peugeot, HX1 konsepti için lüks ayakkabı tasarımcısı “Pierre Hardy” ile işbirliği yapmış. Hardy’nin ayakkabıları, aracın iç mekanını yansıtıyormuş.

Eskilerine elveda, gelsin lazerli farlar!

Alman üretici BMW’nin mühendislik bölümü, şu sıralar lazer teknolojisiyle “önümüzü aydınlatmaya” kendisini adamış durumda. Uzun farlarda kullanılacak lazer teknolojisi bir yandan LED teknolojisinin pabucunu dama fırlatırken, diğer yandan yakıt tüketiminde küçük de olsa azalma sağlayacak. BMW’ye göre lazerli farlar, LED’li olanlardan daha fazla parlaklık ve düzgün bir görüş açısı sunacakmış. Üstelik bu farlar, normalinden  daha küçük olacakmış.

Bu teknolojinin daha beyaz ışık verdiği, diğer sürücülerin gözünü almadığı da belirtiliyor. Ayrıca lazerli farların tükettiği enerji, LED’lilerin neredeyse yarısıymış. Bu da bir miktar daha az yakıt tüketimi demek oluyor.

Peki ne zaman ve hangi modelde göreceğiz? İlk kez Frankfurt’ta sergilenecek elektrikli “i8”in üzerine konulmuş bile.

MİLLİYET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.