Petrol stok Ajansı kuruluyor

Petrol stok Ajansı kuruluyor

Kamunun yanı sıra özel sektörün elindeki mevcut petrol stoku, kurulacak Ulusal Stok Ajansına devredilerek “kamu malı” sayılacak. Petrol stoku için “Ulusal...

Kamunun yanı sıra özel sektörün elindeki mevcut petrol stoku, kurulacak Ulusal Stok Ajansına devredilerek “kamu malı” sayılacak.

Petrol stoku için “Ulusal Ajans” kuruluyor. Ulusal Petrol Stok Ajansı kurulmasına ilişkin kanun taslağı çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Taslağa göre, kamunun yanı sıra özel sektörün elindeki mevcut petrol stoku, kurulacak Ulusal Stok Ajansına devredilerek “kamu malı” sayılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Sami Demirbilek, “Karışık bir petrol stoku tutmak yerine, ulusal stokların kamu malı olarak tutulmasını amaçlıyoruz” dedi. Böylelikle mevzuat gereği zorunlu 90 günlük petrol stoku, Stok Ajansı vasıtasıyla tutulurken, özel sektörün ayrıca oluşturacağı kapasiteyle daha yüksek stoka ulaşılmış olacak. Sektör temsilcilerinin de Ulusal Stok Ajansının kurulmasına olumlu baktıklarını ifade eden Demirbilek, ajansın, sektörün üzerindeki finansal maliyetleri azaltacağını, böylelikle daha etkin bir rekabetin sağlanacağını söyledi. Taslak çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanarak, özel sektörün görüşlerine açılması bekleniyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.