Palmali gemilerindeki mürettebat kan ağlıyor

Palmali gemilerindeki mürettebat kan ağlıyor

Palmali Denizcilik Şirketi'ne ait gemilerin, yanaştığı limanlarda yakıt ve liman borçlarından dolayı tutuklanması nedeniyle, gemilerde çalışan mürettebatın mağduriyeti had safhaya çıktı.

FETÖ Terör Örgütü üst düzey yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konulan Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'na ait Palmali Denizcilik'te meydana gelen finans sıkıntısı, gemilerde çalışan mürettebatın mağduriyet yaşamasına neden oluyor.

Deniz Haber Ajansı'na ulaşan ve mağduriyetlerini anlatan gemi personeli, yaklaşık 11 aydır maaş alamadıklarını belirterek, gemilerde yiyecek ve temiz su sıkıntısı olduğunu, yaşam alanlarında hijyen sorunu yaşadıklarını ve koronavirüs tehdidine karşı hiç bir korunma önlemlerinin olmadığını söyledi.

Tersanede bakım ve onarım için Yalova Liman Sınırları içinde 40 gündür demirde bekleyen M/T CASPIAN MARINER isimli ürün tankerinde çalışan gemi mürettebatı, Deniz Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, tersaneye yanaşmak için Yalova demir bölgesinde 40 gündür beklediklerini, ancak şirketin tersaneyle anlaşma sağlanamadığından dolayı açıkta beklediklerini söyledi.

Gemi perosnelinin yaklaşık 11 aydır maaş alamadığını kaydeden Azerbaycan vatandaşı gemi mürettebatı, "maaşlarımız ödemeleriyle birlikte ülkemize dönmek istiyoruz" diye konuştu.

palmali_buyuk_1-002.jpg

İKİ GEMİ ORİSTANO LİMANIN DA TUTUKLU!

Yaklaşık bir aydır, İtalya'nın Oristano Limanı'nda tutuklu olan Palmali Denizcilik Şirketi'ne ait, M/V GENERAL SHIKHLINSKY ve M/V KHOSROV BEY isimli genel kargo gemilerinde bulunan gemi mürettebatı ise yiyecek ve temiz su sıkıntısı yaşadıklarını, İtalyan makamlarının destekleri sayesinde, hayatlarını idame ettirdiklerini söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e de çağrıda bulunan Azerbaycan vatandaşı gemi personeli; Deniz Haber Ajansı'na yaptıkları açıklamada; "Sayın Cumhurbaşkanı Aliyev'den yardım istiyoruz. Bizler ülkemize dönmek ve ailelerimizle buluşmak istiyoruz. 10 aydır maaş alamıyoruz" dedi.

fatura_nill_buyuk.jpg

TÜRK VATANDAŞI STAJER ÖĞRENCİLER PALMALİ GEMİLERİNDE MAĞDUR!

Öte yandan yakıt ve liman borçlarından dolayı Beyrut Limanı'nda 3 aydır tutuklu olan M/T CAPTAIN NAGDALIYEV isimli ürün tankerinde ise, gemi mürettebatının, diğer gemilerde yaşadığı sıkıntının aynısını yaşadıkları öğrenildi.

M/T CAPTAIN NAGDALIYEV isimli ürün tankerinde Türk vatandaşı stajyer bir kız öğrencinin de olduğu belirtilirken, Palmali Denizcilik acentesine ödeme yapılmadığından dolayı, geminin sorunlarıyla ilgilenmediği kaydedildi. Yine Türk vatandaşı bir erkek stajyer öğrencinin de, İtalya'nın Ravenna Limanı'nda alıkonulan M/T GOBUSTAN gemisinde olduğu belirtildi.

Diğer taraftan; M/V PALMALI VOYAGER, 3 aydır Sinop demir bölgesinde, M/T OLGA GOLOVUSHKINA ve M/T LERIK 70 gündür İstanbul demir bölgesinde, M/T GOBUSTAN ise 60 gündür İtalya'nın Ravenna Limanı'nda, yakıt borçlarından dolayı beklediği öğrenildi.

gobustan_buyuk.jpg

PALMALİ'NİN GEMİLERİ LİMANLARDA ALIKONDU

Palmali Denizcilik Şirketi'ne ait 15 geminin; Türkiye, İtalya, Lübnan, Gilbartar, Yunanistan'da PSC müfettişleri tarafından seferden men edilerek alıkonulduğu öğrenilirken, bu gemilerde çalışan 100'e yakın Azerbaycan Vatandaşı, 20'ye yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gemi mürettebatının olduğu ve bu gemi personelinin büyük sıkıntı çektikleri kaydedildi.

Yakıt ve liman borçlarından dolayı şirket tarafından ödeme yapılamazken, bu gemilerin akibeti ve mürettebatın 11 aylık maaşlarının nasıl ödeneceği merak ediliyor.

DENİZ HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum