ÖTV reformunda ilk adım akaryakıt sektörüne

ÖTV reformunda ilk adım akaryakıt sektörüne

Maliye Bakanı Şimşek, "ÖTV'deki dağınık yapı toparlanacak. Dört aşamada yapılacak değişikliğe akaryakıt sektöründen başladık" dedi. Maliye Bakanı...

Maliye Bakanı Şimşek, "ÖTV'deki dağınık yapı toparlanacak. Dört aşamada yapılacak değişikliğe akaryakıt sektöründen başladık" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakanlığa gönderdikleri düzenleme ile ÖTV'deki dağınık yapının toparlanacağını, gri alanların giderileceğini, mevzuatın basit ve anlaşılır olacağını bildirdi. Şimşek, "Dört aşamada yapılacak değişikliğe akaryakıt sektöründen başladık. Ardından otomotiv, alkol, sigara ve ÖTV'ye tabi diğer ürünlere el atacağız" dedi. Şimşek, uluslararası yatırımcılarla görüşmek için gideceği bir haftalık Hindistan ve Japonya ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu.

Göreve geldiği ilk günden bu yana Maliye Bakanlığında ciddi bir anlayış değişikliğini oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Şimşek, vatandaşa söz verdikleri gibi bürokratların, tüm sektörlerin sorunlarını yerinde dinlediğini ve bu kapsamda çözüm odaklı, hızlı maliye anlayışını her geçen gün yerleştirdiklerini ifade etti. Bir süredir üzerinde çalışılan ÖTV mevzuatını sadeleştiren çalışmanın tamamlandığını belirten Şimşek, ilk müjdeyi akaryakıt ve akaryakıt harici petrol ürünleri sektörüne verdi. Şimşek, "ÖTV gelirlerinin yarısı akaryakıt sektöründen elde ediliyor. Bugün Başbakanlığa gönderdiğimiz düzenleme ile ÖTV'deki dağınık yapı toparlanacak, gri alanlar giderilecek. Mevzuat, basit ve anlaşılır olacak" diye konuştu.

Yeni tebliğ ile ÖTV Kanununun yürürlüğe girdiği 2002'den bu yana yapılan yüzlerce değişikliğin, artık tek bir tebliğ altında toplandığına dikkati çeken Şimşek, 4 aşamada yapılacak değişikliğe yaklaşık 50 milyar ÖTV gelirinin elde edildiği akaryakıt ve akaryakıt harici petrol ürünleri sektöründen başladıklarını açıkladı. Şimşek, bunun ardından ise sırasıyla otomotiv, alkol, sigara ve ÖTV'ye tabi diğer ürünlere el atacaklarını bildirdi.

10 NUMARA YAĞA YAKIN TAKİP

Hem vergi kaybı hem de tehlikeli olması nedeniyle çeşitli madde ve yağların amacı dışında akaryakıt olarak kullanılmasına müsaade etmediklerini belirten Şimşek, bunu engellemek için hem denetimleri artırdıklarını hem de gerekli düzenlemeleri yaptıklarını ifade etti. Yeni düzenlemeyle bu konuda bir adım daha atıldığını anlatan Şimşek, "Kötü niyetli kişilerin 10 numara yağ konusundaki cambazlığının da önüne geçiyoruz. Maliye artık 10 numaralı yağları daha yakından takip edecek ve haksız yere ÖTV iadesi alınmasına engel olacağız" diye konuştu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.