ÖTV bitti, fiyatlar yüzde 10 arttı

ÖTV bitti, fiyatlar yüzde 10 arttı

Aynı çatı altında üç otomobil markasının satışını yapan firmanın satış müdürü Mehmet Araz, yaptığı açıklamada, ekonomik önlem paketi kapsamında...

Aynı çatı altında üç otomobil markasının satışını yapan firmanın satış müdürü Mehmet Araz, yaptığı açıklamada, ekonomik önlem paketi kapsamında otomobillere getirilen ÖTV avantajının dün itibarıyla sona erdiğini anımsattı.

ÖTV'nin yüzde 37'den yüzde 18'e indirildiği 3 aylık dönem ile yüzde 27'ye çıkarıldığı 3 ayın son haftalarında ciddi satışlar olduğunu vurgulayan Araz, şunları kaydetti:

?Otomobillerde yüzde 10'luk avantaj, 2 bin 500 ile 6 bin 500 bin lira arasında bir indirim sağladı. Bu indirimi fırsat bilenler, özellikle son hafta showroomlara akın etti. Showroomda adım atacak yer yoktu. Çalışanlarımız talebi karşılamakta güçlük çekti. Dün inanılmaz yoğunluk yaşadık ve 21.00'e kadar otomobil satışımız sürdü. Vergi daireleri bile 21.00'e kadar mesai yaptı. Özellikle ithal otomobil firmaları, ellerindeki stoku eritmiş oldu. Bazı modeller elimizde kalmadı.?

Bugün itibarıyla yoğunluğun yerini sessizliğin aldığını vurgulayan Araz, ?Şimdi herkes beklenti içinde. Otomotiv sektörü de vatandaşlar da hurda indiriminin hayata geçip geçmeyeceğini merak ediyor. Zaten ÖTV indirimi herkese istenen imkanı sağlamadı. Hurda indirimi zaman geçirmeden uygulamaya konmalı? dedi.

Araz, yüzde 10'luk avantajın sona ermesiyle otomobillerde 6 bin 500 bin liraya varan fiyat artışları olduğunu belirterek, ?Stoklar eridi ancak bundan sonrası da çok önemli. Sektörü ayakta tutacak adımların atılması gerekiyor. Yaşanan canlılığın devam ettirilmesi şart? diye konuştu.


HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.