Otoya silikon hortum üretim hattı geliyor

Otoya silikon hortum üretim hattı geliyor

Kauçuk ve silikon hortum, plastik ve metal boru parçaları üreten Bursalı bir işletme, 2 milyon dolarlık yatırımla, otomotiv sektörüne yönelik, silikon...

Kauçuk ve silikon hortum, plastik ve metal boru parçaları üreten Bursalı bir işletme, 2 milyon dolarlık yatırımla, otomotiv sektörüne yönelik, silikon hortum üretim hattını devreye alıyor.

Kayapa Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmanın yönetim kurulu başkanı Ayhan Korgavuş, 13 bin metrekarelik alanda 180 kişilik kadrosuyla otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ve bu yıl kuruluşunun 35'nci yılını kutlayan firmalarının, otomotiv sektörüne yönelik silikon hortum üretim hattını 8 Nisan'da hizmete açacaklarını söyledi.

2 milyon dolarlık yatırım

Kauçuk ve silikon hortum, plastik ve metal boru parçaları ürettiklerini ve kapasitelerinin yüzde 40'ını Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini anlatan Korgavuş, "Yeni silikon hortum üretim hattında yüksek motor gücüne sahip araçlar için hortumlar üreteceğiz. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Korgavuş, yeni yatırım için 2 milyon dolarlık bir harcamada bulunduklarını dile getirdi.

Yeni yatırımla 15 kişilik ek istihdam oluşturduklarını anlatan Korgavuş, "İlk işimizi de geçenlerde Ford Otosan'dan aldık. Toplamda 2,5 milyon avroluk sipariş aldık" dedi.

Radyatör, kalorifer, turbocharger hava sistemi, hava filtresi, yakıt sistemi ile metal ve plastik şekillendirilmiş turbo hava boruları üretimi yaptıklarının altını çizen Korgavuş, "Yılda 2 bin ton hamur karışımı yapabilme kapasitesine sahibiz. Bunun yanı sıra, 9 milyon adet hortum imal ediyoruz. Ürünlerimizin yüzde 40'ını Avrupa ülkelerine ihraç ediyor ve sektörümüzün çok önemsediği kalite ve denetim süreçlerine özel hassasiyet gösteriyoruz" diye konuştu.

Porcshe ve Ferrari'nin parçaları Bursa'dan

Fiat (TOFAŞ), Peugeot, Volvo, Ford, Wolkswagen, Ferrari, Porsche gibi otomobil ve markalara parça ürettiklerini vurgulayan Korgavuş, şunları kaydetti:

" 2013 yılında dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen'e ürün sevkiyatına başladık. Yine VW Grup bünyesindeki prestijli markalardan birisi olan Porsche'ye ürün göndermeye başladık. 2014'te de yeni projelerimiz kapsamında Çin, Meksika ve İspanya'da bulunan OEM'lere (orijinal ürün üreticileri) ürün göndereceğiz."

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.