Otomotivin kadınları denizde yarışacak

Otomotivin kadınları denizde yarışacak

Otomotiv sektöründe çalışan kadınlar, markalar arası rekabeti karadan denizlere taşıyor. Türkiye’de sadece kadın takımlarının yer aldığı ilk ve tek yelken yarışı olan “Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası”nda bu yıl 3 otomotiv şirketi yer alıyor.

Sadece kadın takımların yer aldığı ilk ve tek yelken yarışı olan “Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası” bu yıl 3. kez düzenleniyor. Türkiye Yelken Federasyonu’nun himayesinde, İstanbul Yelken Kulübü’nün işbirliği ile 7-8-9 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul’da Caddebostan-Adalar parkurunda düzenlenecek yarışlara katılacak 10 takımdan 3 tanesi otomotiv şirketlerinden oluşuyor. İlk 2 yılda yer alan Borusan Otomotiv ve Ford Otosan’ın ardından bu yıl  Mercedes-Benz Türk de yarışa dahil olurken, bu üç otomotiv şirketinde çalışan kadınlardan oluşacak yelken takımları, karadaki rekabetin ardından denizlerde de büyük mücadele verecek.

ULUSLARARASI HEDEF
Kupanın organizasyon komitesi üyelerinden Serap Gökçebay, 3 yıl önce yelken tutkusunu yarış heyecanıyla birleştirerek kadınların yelken sporuna olan ilgisini artırmak için yola çıktıklarını belirterek, “Ülkemizdeki kadın yelkenciliğini desteklemek, yeni sporcular yetişmesine fırsat sağlamak ve kadın yelkencileri motive etmeyi hedefliyoruz. Gelecek yıllarda uluslararası nitelik kazanması planlanan kupanın bir diğer amacı da iş hayatındaki kadının takım olma, hedefe ulaşma, zor koşullarla mücadele ve doğa ile bütünleşme yeteneğini  geliştiren bir platform oluşturarak, kurumların insan kaynakları ve iç iletişim çalışmalarına katkı sağlaması” diye konuştu.

OTONUN NEFERLERİ
ToyotaSa, General Motors (GM) ve Opel’de kurumsal iletişim ve halkla İlişkiler yöneticiliği yaptığı için otomotiv sektörünü yakından tanıyan Gökçebay, Türkiye’nin ilk ve tek kadın yelken kupasının otomotiv şirketlerinin rekabetine de sahne olacağını belirterek, “Bu yıl 10 takımdan 3’ü otomotiv şirketlerinden oluşuyor. Otomotivcilerin deniz üzerindeki yarışında sektörün kadın neferleri iyiliğe yelken açacak” yorumunu yaptı.

Bu önemli yarışın kupanın kadın duyarlılığını yansıtacak bir sosyal sorumluluk boyutu olduğunu da kaydeden Gökçebay şunları söyledi: Katılan takımlar 7 bin TL katılım bedeli ödüyor ve biz her sene bu bedel içinden kadınla ilgili bir Sivil Toplum Kuruluşu’na (STK) destek veriyoruz.  2 yıldır Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nı (AÇEV) destekliyoruz. Ayrıca Kupa kapsamında HeforShe oluşumuna da destek veriliyor. Bu destek, bizim kupamızı diğer yelken yarışlarından 
ayrıştırıyor.. Bizim sloganımız “Kadınlar iyiliğe yelken açıyor.”

İLK ŞAMPİYON TELEKOM OLDU
DENİZ Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’na geçtiğimiz yıllarda Arçelik, Borusan Otomotiv, Eker, Fiba Faktoring, Ford Otosan, Garanti Bankası, Garanti Emeklilik, Innova, Sahibinden.com, Türk Telekom ve AÇEV gibi kurumların kadın yelken takımları katıldılar. Bu yıl kupaya katılan Mercedes’in dışında Deniz Kuvvetleri Kadın Yelken Takımı ile üniversitelerin yelken takımları ve yeni kurumsal ekiplerin de katılması bekleniyor. Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası’nın 2016 şampiyonu Türk Telekom takımı olurken, 2017 yılında birinciliği Eker takımı kazandı.

TAKIMI OLMAYAN NASIL KATILABİLİR?
DENİZ Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’na katılmak için, kurumun hazır kadın yelken takımı olması gerekmiyor. Önce kendi çalışanlarından oluşan kadın yelken takımı kuruluyor. Bu takım hiç yelken bilmiyorsa 16 saatlik bir yelken eğitimi verilerek destek veriliyor. Diğer taratan kupa bireysel kadın yelkencilere de açık. 7 kişilik kadın yelken ekibi oluşturan sporcular kupada yarışabililiyor.

Hürriyet

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.