Otomotivde yeni yatırımlar geliyor

Otomotivde yeni yatırımlar geliyor

Uzakdoğu'nun uluslararası markaları Japon Toyota ve Hyundai'nin de Türkiye'de yatırımları bulunuyor. Türkiye'de birçok otomobil firmasının yatırımı...

Uzakdoğu'nun uluslararası markaları Japon Toyota ve Hyundai'nin de Türkiye'de yatırımları bulunuyor. Türkiye'de birçok otomobil firmasının yatırımı bulunduğunu hatırlatan Ergün, önümüzdeki dönemde Toyota ve Hyundai'nin Türkiye'deki üretimini artırma planları olduğunu aktardı. Bugün itibarıyla Türkiye'de toplamda yıllık 100 bin civarında araç üreten Toyota ve Hyundai'nin bu sayıyı 250 bine çıkarmayı planladıklarını belirten Nihat Ergün, "Bu istikamette bir yatırım planları var.

Ford Gölcük'teki tesislerine 650 milyon dolarlık yeni bir yatırımla ilave bir üretim planlaması içerisinde. O da kapasitesini artırmayı planlıyor. Ayrıca Ford'un yeni segmentlerde, başka ürünlerde de yatırım planladıklarını biliyoruz. Onlar da yakın bir gelecekte netleşecek. Renault'un da çalışmaları var. Yani Türkiye'de otomotiv yatırımı yapmak isteyen, yeni ürünler üretmek isteyen mevcut markalar da var" dedi.


LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.