Otomotiv Test Merkezi için Bursa’da karar kılındı

Otomotiv Test Merkezi için Bursa’da karar kılındı

Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE), Otomotiv Test Merkezi kurma çalışmalarında sona yaklaşıldı. Merkezin kurulması için yer araştırması yapan...

Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE), Otomotiv Test Merkezi kurma çalışmalarında sona yaklaşıldı. Merkezin kurulması için yer araştırması yapan kuruluş, Yenişehir’deki 2 bin 600 dönümlük mera arazisinin, merkez için enstitüye tahsis edilmesiyle ilgili Bursa Valiliği’ne resmi yazı gönderdi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, yazının valiliğe elden ulaştırıldığını açıkladı. “Yazıyla TSE, Otomotiv Test Merkezi’nin Bursa’ya kurulması konusundaki kararlılığını ortaya koymuş oldu.” diyen Yalçın, bu aşamadan sonra valiliğin en kısa sürede arazinin enstitüye tahsis edilmesi işlemini gerçekleştirmesinin beklendiğini kaydetti. 150 milyon dolarlık harcamayla gerçekleştirilecek merkezin Bursa’ya büyük katma değer sağlayacağını vurgulayan Yalçın, “Türkiye’nin bu konuda her yıl harcadığı 15 milyon Euro’luk kaynak ülkemizde kalacak. Tesiste önemli görev üstlenecek bir de Ar-Ge merkezi bulunacak. Ayrıca 700-800 kişilik bir istihdam sağlanacak.” açıklamalarını yaptı. Resmi yazının Bursa Valiliği’nin talebi üzerine gönderildiği, TSE Başkanı Hulusi Şentürk imzalı yazıda, “Yenişehir’de bulunan 2,3 milyon metrekare mera arazisi, TSE kamu yatırım programına alınmıştır. Bu arazinin Bursa Valiliği tarafından TSE otomobil test merkezi kurulması için tahsis edilmesini arz ederim.” ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.