Otomotiv sektörünün iki dev markası birleşme yolunda

Otomotiv sektörünün iki dev markası birleşme yolunda

Nissan ve Renault, 20 seneyi aşkın işbirliklerini tek bir marka adı altında birleştirmeye hazırlanıyor ve buna dair görüşmeler sürüyor. İçeriden alınan bilgiye göre, yeni kurulacak firma, elektrikli ve hibrit araçlar üzerinde çalışacak.

Başka bir söylentiye göre ise firma Carlos Ghosn tarafından yönetilecek. Bu anlaşma, güncel ortaklığı bitirip iki firmayı birleştirecek ve tek şirket haline gelmeleri sağlanacak. Renault, şu an Japon üreticinin hisselerinin yüzde 43'üne, Nissan ise Fransız markanın hisselerinin yüzde 13'üne sahip. İsmini vermek istemeyen muhbirlerin iddialarına göre, görüşmeleri Carlos Ghosn yönetiyor. İki firmanın da genel başkanlığını yapan Ghosn, yeni oluşturulan markanın da başında olacak.

Birleşen şirketler, Volkswagen ve Toyota gibi markalara ciddi bir rakip olacak gibi görünüyor. Piyasanın, elektrikli hatta sürücüsüz çalışan otomobillere doğru kayması, iki firmanın birleşecek geniş teknoloji havuzu için iyi bir haber olacak. 

Söylenene göre, birleşmenin taraflarından biri olan Nissan, Renault hissedarlarına yeni oluşacak şirketten de pay verecek. Aynı şekilde Nissan'da varlıkları bulunan paydaşların da yeni firmadan hisse alacağı konuşuluyor. Yeni üretici, Fransa'da ve Japonya'da bulunan ana merkezleri koruyacak.

Aylardır süren bu müzakereler henüz bir sonuca varabilmiş değil. Hatta görüşmeler bir anlaşma ile de bitmeyebilir. 

Renault-Nissan ortaklığının sözcülerinden biri, şirketin bu dedikodular ve spekülasyonlar hakkında yorum yapmayacağını belirtti. Aynı şekilde Fransız Ekonomi Bakanlığı sözcüsü de yorum yapmaktan kaçındı. Bunun yanında yine Nissan Renault ortaklığının bir ürünü olan Yokohoma'dan da ses yok.

Reuters'in ay başında sunduğu rapora göre Nissan, yüzde 15'lik hissesi Fransız hükümetine ait olan Renault'un bu paylarını da satın almak istiyor. Bu dönemde de Renault-Nissan ortaklığından bu haberin tamamen spekülasyon olduğuna dair bir yalanlama yapılmıştı.

Motor1

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.