Otomobilde lojistik şart

Otomobilde lojistik şart

Türkiye’de her bin kişiye 140 araç düşüyor. Bu rakam Bulgaristan’da 300, Yunanistan’da 470-500, Almanya’da 670-700 dolayında. Çeşitli kaynaklara...

Türkiye’de her bin kişiye 140 araç düşüyor. Bu rakam Bulgaristan’da 300, Yunanistan’da 470-500, Almanya’da 670-700 dolayında. Çeşitli kaynaklara dayanarak bu bilgileri veren ve ‘ABD de her bin kişiye 870 araç düşüyor.’ diyen Transport Lojistik Fuarı Müdürü Altınay Bekar, otomobil satışlarının karakter değiştirdiğini belirtti.

Özellikle Türkiye’nin önde gelen otomobil satıcı ve taşıyıcılarının verdiği bilgilere göre filo satışlarının ağırlık kazanmaya başladığını belirten Altınay Bekar, kredili otomobil satışlarının da arttığını hatta kurumsal satışların neredeyse tamamına yakınının tüketici finansman kredileriyle gerçekleştiğini savundu. Altınay Bekar sözlerine şöyle devam etti:

“Otomobil satışlarında yüzde 50’nin üzerinde büyüyen Çin pazarı, Almanya’yı geçti. Türkiye henüz bu düzeylerde değil ancak her yıl 100 dolayında büyüyen bir pazar var. Bu da otomobile yönelik lojistik ihtiyacını artırıyor.”

Otomobil lojistiğinde Türkiye’nin yeni yeni yapılandığını belirten Transport Lojistik Fuarı Müdürü Altınay Bekar, sözlerini; ‘logitrans, aynı zamanda otomotiv ürünleri ihracatçısı bir ülke olan Türkiye’nin bu alandaki ufkunu açacak yenilikler ve ilişkiler sunacak’ şeklinde tamamladı.

Transport Lojistik Fuarı açılacak

Transport Lojistik Fuarı 8-10 Aralık 2011 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi 9. ve 10. Salonlarda düzenlenecek. Fuarı’nın hizmet sektöründen ağırlıklı katılımcı profilini karayolu taşımacıları, 3’üncü ve 4’üncü Parti lojistik şirketleri, demiryolu ve denizyolu acenteleri, havayolları, liman otoriteleri, tedarik zinciri yöneticileri, sigorta ve finans kurumları oluşturuyor. Sektörün endüstriyel ayağından ise depolama ve raf sistemleri, forklift, istif makineleri ile depo ekipmanları, yazılım ve otomasyon çözümleri, araç takip ve filo yönetim sistemleri, sinyalizasyon teknolojileri, ticari araçlar, yedek parçaları ve aksesuarları ile çekiciler, fuarda sergilenecek ürünler arasında yer alıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.