Otogarda ücretsiz otopark tartışması

Otogarda ücretsiz otopark tartışması

İstanbul bayrampaşa iş ilanları’daki Büyük İstanbul Otogarı’nda UKOME’nin ücretsiz kararına rağmen ilk 25 dakika için otomobillerden 8 TL ücret...

İstanbul ’daki Büyük İstanbul Otogarı’nda UKOME’nin ücretsiz kararına rağmen ilk 25 dakika için otomobillerden 8 TL ücret kesiliyor.

Kararın Karayolları Taşıma Yönetmeliği’nin 64’üncü maddesine aykırı olduğunu ifade eden UKOME Şefi İsa Çakıroğlu, “Uygulamanın kalkması için çalışmalar yaptık. Otogar çevresinde insanlara 50 araçlık ücretsiz bir otopark var bu alan otogara da uzak” dedi. Çakıroğlu, zabıtanın 25 dakika için kesilen her otogar fişi için otogar yönetimine 810 TL ceza kesme hakkının da bulunduğunu belirtti. İstanbul Büyük Otogar Esnafları Derneği Başkanı Şahap Önal ise 25 dakika için alınan paralarla otogarın günde 70-80 bin TL para kazandığını söyledi. Avrasya Terminal İşletmeleri Genel Müdürü Haluk Tan da, “İnsanlar 2-3 dakika kalıp otogardan çıkıyorlar. Ücret alarak alandaki trafik yükünü azaltmaya çalışıyoruz. Otogarın büyük bir işletme maliyeti de var. Bunu çıkarmak zorundayız” dedi.

HÜRRİYET

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.