Otogar da Yalamanoğlu dönemi kapandı

Otogar da Yalamanoğlu dönemi kapandı

Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalanoğlu, ani bir kararla istifa etti. Yalamanoğlu’ndan boşalan kadroya ise Samsun eski...

Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalanoğlu, ani bir kararla istifa etti. Yalamanoğlu’ndan boşalan kadroya ise Samsun eski Milletvekili Mustafa Çakır’ın atandığı öğrenildi. Karar defterinin imzalanmasıyla birlikte Çakır’ın yeni görevine başlayacağı bildirildi.

30 Kasım 2012 tarihinde yapılan Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. yönetim kurulu toplantısında önemli gelişmeler yaşandı. Toplantıda Başkan Yalamanoğlu’nun istifa kararını açıkladığı öğrenildi.

1936 yılında Eskişehir’de doğan Ahmet Yalamanoğlu, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladı. Galatasaray lisesinden mezun olan Yalamanoğlu, T.C. Basın Yayın Genel Müdürlüğü’nde devlet konuklarına ve gazetecilere rehberlik görevinde bulundu. 1964 yılında Bosfor Turizm ile sektöre giren Ahmet Yalamanoğlu, 1965-1966 yılları arasında Almanya Goethe Enstitüsü’nde eğitim gördü. Ardından Bosfor Turizm’de Genel Müdürlük yapan Yalamanoğlu, 1970 yılında kurulan Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği’nin kuruluşunda yer aldı ve 25 yıl derneğin genel sekreterlik görevini yürüttü. Daha sonra ise derneğin Başkanı olmuştur. TOFED’in kuruluşunda da görev alan Yalamanoğlu, 2005-2006 yılları arasında ise genel başkanlık yaptı. Uzun yıllarda Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapan Ahmet Yalamanoğlu, ani bir kararla görevinden istifa etti.

Ahmet Yalanoğulu’nun yerine atanan Mustafa Çakır ise, 1949 yılında Samsun Çarşamba’da doğdu. Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Fakültesi mezunu olan Çakır, uzun yıllar müteahhitlik yaptı. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi olan Mustafa Çakır, 22. dönem AK Parti Samsun Milletvekili olarak görev yaptı. Çakır, evli ve bir çocuk babasıdır.

Kaynak: UlaşımGazetesi.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.