Otobüs firmaları kontak kapattı

Otobüs firmaları kontak kapattı

Batı ve Karadeniz illerinde uğradıkları saldırılar nedeniyle şehirlerarası taşımacılık yapan seyahat firmaları dün Diyarbakır ve Batman’da kontak kapatarak sefer düzenlemedi.

Protesto için yapılan eylem nedeniyle çok sayıda yolcu otogarlarda kaldı.  Diyarbakır’daki otogara giderek firma yetkilileriyle görüşen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak sivil savunmasız insanlara ve taşıma araçlarına yapılan saldırıları kınadığını söyledi. Taşlanan otobüslerde bulunan yolculardan bazıları da, çok korktuklarını ve yapılanın yanlış olduğunu söyledi.

‘CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK’
Batmanlı otobüs firmaları da sefere çıkmadı. Mersin’in Anamur ve Erdemli ilçelerinde bazı grupların kimlik kontrolü yaptığını belirten firma sahibi Şirin Yılmaz şunları söyledi: “Doğu plakalı araçlara saldırılmaktadır. Ayrıca kimlik kontrolünde doğulu olan vatandaşları darp etmektedir. Bu saldırılara polis geç müdahale etmekte ve önlem yok. Bunun için tüm bölgedeki otogarlarda bir günlük kontak kapatarak, bugün araç kaldırmayacağız. Çünkü can güvenliğimiz yok. Yolcuların canını da tehlikeye atmak istemiyoruz. Bu saldırılar bir an önce durdurulmalıdır.” İstanbul’dan Batman’a gelen Siirt firmasına ait otobüs, Kayseri’de taşlı sopalı saldırıya maruz kaldı. Canlarını zor kurtardıklarını belirten araç sahibi Muammer Ekinci,”Can güvenliğimiz olmadığından otobüs kaldırmayacağız” diye konuştu. Otobüs şüförü Nihat Apaydın ise, “Yıllardır kaptanlık yapıyorum. İlk kez böyle organizeli saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.