Oto yan sanayiinde dev satın alma

Oto yan sanayiinde dev satın alma

Renault-Nissan, PSA, Fiat, Ford, Volkswagen, Audi gibi markalara yedek parça üreten Orhan Holding, İtalyan Sila Holding ile Türkiye’deki ortak girişimi olan...

Renault-Nissan, PSA, Fiat, Ford, Volkswagen, Audi gibi markalara yedek parça üreten Orhan Holding, İtalyan Sila Holding ile Türkiye’deki ortak girişimi olan Sıla Teknik’in yüzde 51 hissesini satın alarak şirketin tamamının sahibi oldu.

Türkiye’de 1996 yılında yüzde 51’i Sila Holding Industriale, yüzde 49’u Orhan Holding ortaklığıyla kurulan Sıla Teknik, vites kumanda mekanizmaları ve her türlü fren teli, debriyaj teli, gaz teli, kaput açma teli, kapı kilit teli gibi esnek kumanda telleri üretiyor. Sıla Teknik, biri Meksika’da, ikisi Türkiye’de üç üretim tesisi ile Fransa’da bir şirketi bünyesinde barındırıyor. Firma ayrıca, Orhan Holding’in Rusya fabrikasında da üretimine devam ediyor.

Orhan Holding, satın alma operasyonu ile vites mekanizmaları ve esnek kumanda telleri üretiminde global anlamda daha fazla söz sahibi olmayı hedefliyor.

ÜÇ KITA 13 ÜLKEDE ÜRETİM

Orhan Holding Türkiye, ABD, Meksika, İspanya, Slovakya, Fransa, Romanya, Macaristan, Güney Kore, Rusya, Hindistan, İngiltere ve son olarak da 2012 başı itibariyle Çin’de sahip olduğu firmalarla 3 kıtada toplam 13 ülkede faaliyet göstererek yeniliklerini ve yükselişini sürdürüyor.

Orhan Holding, 13 ülkede bulunan tesislerinde 2013 sonu itibariyle, yaklaşık üçte biri Türkiye dışındaki tesislerde olmak üzere toplam 7 bin 600 kişi çalışıyor. Holding’in, 2013 yılında toplam 700 milyon euro ve ihracatı 210 milyon euro düzeyinde gerçekleşti.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.