Orta Asya demiryolu projesine sponsor bulundu

Orta Asya demiryolu projesine sponsor bulundu

İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmed Muhammed Ali, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de yaptığı açıklamasında, sözkonusu projeye destek vereceklerini...

İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmed Muhammed Ali, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de yaptığı açıklamasında, sözkonusu projeye destek vereceklerini söyledi.

İslam Kalkınma Bankası'nın Duşanbe'deki toplantısına katılan Ali düzenlediği basın toplantısında, "Bu çok iyi bir bölgesel proje. Bu tür projelerin hayata geçirilmesine sıcak bakıyoruz." ifadesini kullandı.

Banka Başkanı, Türkmenistan kendi imkanları ile projedeki kısmının inşaatına başlamış durumda olduğunu belirterek, yakın bir tarihte demiryolu hattının Tacikistan kısmının finanse edilmesi için masaya oturacaklarını ifade etti.

Orta Asya'yı Afganistan'a bağlayacak demiryolu hattı projesi ile ilgili ilk mutabakat, 20 Mart 2013'de Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta ilgili söz konusu üç ülke devlet başkanlarının arasında imzalanmıştı.

Tacikistan, Afganistan üzerinden Türkmenistan'a uzanacak demiryolu hattıyla Özbekistan'a olan bağımlılığını azaltacak. Şu an Özbekistan üzerinden Rusya ve diğer ülkelerin pazarına ulaşan Duşanbe yönetimi, yeni projeyle gelecekte Basra Körfezi'ne kadar açılabilecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.