Oldendorff: Dünyadaki en büyük kuruyük operatörüyüz

Oldendorff: Dünyadaki en büyük kuruyük operatörüyüz

Omikron’un çalıştığı armatörlerden Oldendorff Carriers, İTÜ DF Kariyer Kulübü tarafından düzenlenen Kariyer Günleri’ne konuk oldu. Oldendorff İş Geliştirme Müdürü Jan Kohzer, 60 ülkede 20 ofisle 4.500 adet çalışanla hizmet verdiklerini söyledi.

Omikron’un çalıştığı armatörlerden Oldendorff Carriers, İTÜ DF Kariyer Kulübü tarafından düzenlenen Kariyer Günleri’ne konuk oldu. Oldendorff İş Geliştirme Müdürü Jan Kohzer, 60 ülkede 20 ofisle 4.500 adet çalışanla hizmet verdiklerini söyledi.

Omikron Kurucu Ortağı ve Direktörü Kaptan Burak Şermet, çalıştığı sekiz armatörden en çok stajyer planlaması yapan Oldendorff’un Kariyer Günleri konuşmacısı olmasını efektif bulduklarını belirterek, uluslararası firmalarla planlamalar yaptıklarını ve bu konuda daha da ileri gitmeyi hedeflediklerinin altını çizerek sözü Oldendorff’a bıraktı.

burak-sermet-003.jpgOldendorff İş Geliştirme Müdürü Jan Kohzer, konuşmasına başlarken pandemi dönemine değinerek şunları ifade etti: “Bildiğiniz gibi pandemi herkesi kötü şekilde etkiledi. Herkes adına bu durumun çok sinir bozucu olduğunu söyleyebilirim. Her şeyi kısıtlamak zorunda kaldık. Ama en çok deniz çalışanları etkilendi. Biz çalışanlarımızın sağlığı için ofislere ziyaretleri kısıtlama, izole olma, maske ve dezenfektan kullanımını sağlamak adına bir çok önlem aldık. Maalesef Avusturalya’daki bir gemimizde personelin salgından etkilenmesine engel olamadık. Neyse ki şu anda hepsi iyi durumda. Zor bir süreçti ama elimizden geldiğince kolaylaştırmaya çalıştık. Yeterli derecede başarılı olduk diye düşünüyorum.”

jan-kohzer.jpg“Bizi tanıyın istiyoruz”

Şirketin kuruluşunun ve amacının bilgisini veren Kohzer, “1921 senesinde Almanya’da armatör ve kuru yük operatörü olarak kurulduk. Şirketi hala aynı aile yönetiyor. 99 senedir hizmet veriyoruz. Her gün daha iyiye gitmeyi hedefliyoruz.” dedi.

“Kuru yük bizim için ekmek gibi bir şey”

Şirket filosu hakkında da bilgi veren Kohzer, “Toplamda 700 kadar operasyon gemisinin 80 tanesi managemetta 600’den fazlası ise bareboard charterda. Dünyadaki en büyük kuru yük operatörü olarak çalışıyoruz. Dünya çapında 60 ülkede 20 ofisle 4.500 adet çalışana sahibiz ki bu sayı sürekli olarak değişmekte. Biz Oldendorff olarak kalitemizi ispatlamak için daima durmadan çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Gemilerimiz dünyanın her yerinde hizmet veriyor. Ama biz siz denizdeyken olabilecek her türlü sorun için daima yanınızda olacak bir ekibin varlığından emin olmak için çalışmaya devam ediyoruz. Büyük bir istihdam sağlıyoruz. Filomuzda en büyük çoğunluğu kuru yük gemileri oluşturmakta. Kuru yük bizim için ekmek gibi bir şey, o olmazsa aç kalırız bu bir gerçek.” diye konuştu.

oldenforff_3.jpg“Bizimle güvendesiniz”

Şirketin çalışma şartlarını anlatan Kohzer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’deki ilk projemize 2002 yılında başladık. Şu anda bir liman 96 adet çalışan ile hizmet vermekteyiz. Mükemmel iş çıkarıyorlar ve bununla gurur duyuyoruz. Siz neden Oldendorff’la çalışmalıyız diye soracak olursanız gemilerimizin hepsi neredeyse yeni. Sektördeki en kaliteli gemiler diyebilirim. Bizimle güvendesiniz. Filomuzun yüzde 95’i çevreci gemilerden oluşuyor. Karbon ayak izimizi olabildiğince düşük tutmaya çalışıyoruz. En az yakıt kullanımı için geliştirilen gemilerimizde denize sıfır atık amacıyla hizmet veriyoruz. Bir tane dünyamız var, onu koruyabilmek için çok para harcadık ve bunu başardığımızı da kanıtladık.

Güvenliğiniz için ekipmanlarımız, herkese ait özel kamaralar ve boş zamanlarınızda evde hissedebileceğiniz, spor yapaileceğiniz alanlar yarattık. Çünkü çok uzun bir süreyi gemilerde geçiriyorsunuz, rahat etmeniz bu bakımdan çok önemli. Çok farklı kökenlerden insanlarla çalışabileceğiniz bu ortam hem İngilizce için size bolca pratik imkanı sunmakta hem de farklı kültürleri tanımanız için ortam yaratmakta. Asla ayrım yapmıyoruz. Hiçbir etnik köken diğerinden üstün sayılmadan profesyonel bir ortamda çalışma fırsatı sunuyoruz. Elbette benimsediğimiz eşitlik politikasıyla kadınlara da istihdam sağlıyoruz. Ve bunları ekip olarak yapmanız, başınıza bir şey geldiğinde diğerlerinin sizin için orada olduğunun bilincine varmanız için uğraşıyoruz. Ben farklı insanlarla çalışmanın çok güzel bir deneyim olduğunu düşünüyorum ve aldığım geri dönüşler de bunu kanıtlıyor.”

oldenforff_4.jpg“Kimse mükemmel değil rahat olun”

Son olarak staj alım sürecinden bahseden Kohzer, konuşmasını şöyle tamamladı: “Staj alım sürecinde sizler başvurularınızı Omikron’a yapıyorsunuz, Omikrondaki değerlendirmelerden sonra seçilenler bize geliyor ve biz değerlendirmeye alıyoruz. Değerlendirmelerden sonra eksikleriniz için sizinle görüşüyoruz. Sonuçta kimse mükemmel değildir ve stajyerlerin gemideki en az bilgili insanlar olduğunu herkes biliyor o yüzden rahat olun. Gemilere gittikten sonra stajyer eğitim dosyamız var. Eğitiminizi buradan takip ediyoruz. Stajyer kontratları 6 ay olarak yapılıyor. Bizimle çalışacak kişilerin İngilizce konusunda iyi olmalarını bekliyoruz. İyi bir takım oyuncusu olmalı, güvenliğin ne kadar önemli olduğunu anlamalı ve en iyi performansı göstermek için çalışmalı. Bunlara sahip olanlar bizimle çalışabilir.”

KAYNAK: Kardelen YILMAZ – DENİZCİLİKDERGİSİ.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum