OKT Trailer'de ihracatın payı yüzde 50’yi geçti

OKT Trailer'de ihracatın payı yüzde 50’yi geçti

Rusya, Ukrayna, Belarus, Makedonya, Cezayir, Almanya, Kazakistan, Romanya, İtalya ve Ürdün’ün de aralarında bulunduğu toplam 29 ülkeye 2001 yılından bu yana ihracat yapan OKT Trailer, ihracatta atağa geçti

Rusya, Ukrayna, Belarus, Makedonya, Cezayir, Almanya, Kazakistan, Romanya, İtalya ve Ürdün’ün de aralarında bulunduğu toplam 29 ülkeye 2001 yılından bu yana ihracat yapan OKT Trailer, ihracatta atağa geçti. Üretimde ihracatın payını yüzde 50'nin üzerine çıkaran şirket, gelecek dönemlerde mevcut ihracat yaptıkları pazarlardaki yerini sağlamlaştırmayı ve pazardaki payını arttırmayı hedefliyor.

Rusya, Avrupa ülkeleri ile Ortadoğu’nun ihracat yaptıkları pazarlar arasında ilk sırada yer aldığını belirten OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, “Büyüme hedefimiz, 2015’in ilk 6 ayında beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti. Gerek yurt içinde gerekse de yurtdışındaki ürün satışlarımız ve karlılığımız bir önceki yılın aynı dönemine göre ortalamanın üzerinde oldu. 2015’in ilk 6 aylık dönemi itibarı ile tüm satışlarımız içerisindeki ihracat payımız yüzde 50’yi geçti” dedi.

Araç üstü ekipman ve treyler pazarına kazandırdığı inovatif ürünlerle sektöre yön veren OKT Trailer, geçen yıl bir önceki yıla oranla yüzde 8,5 büyüyerek cirosunu 16 milyon doların üzerine çıkarmıştı. İhracatın ciro içindeki payının 8 milyon doların üzerinde olan ve 1983 yılında ticari faaliyetlerine başlayan firma, Türk mühendis ve işçilerinin koşulsuz emekleriyle araç üstü ekipman ve treyler sektörüne yenilikçi ürünler kazandırıyor. 1989 yılında yanlardan çift silindirli ve arkadan devirmeli ilk damper kasa üretimiyle, sektörü “kullanıcı dostu ürün” kavramıyla tanıştıran OKT Trailer, bugün küresel standartlardaki ürünleri ile sektöre yön veriyor.

250’ye yakın çalışanla kendi fabrikalarında üretim kapasitelerinin yüksek olduğunun altını çizen Maraş, “Sürekli gelişim ve yenilikçilik felsefesi ile sektöre hizmet ediyoruz. 18 bin metrekaresi kapalı toplamda 23 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirdiğimiz üretim ile dünyaya araç üstü ekipman ve treyler üretiyoruz. Tehlikeli Madde Taşımacılığı sektörüne hizmet eden ürünlerimizi, ADR (Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması) mevzuatı kapsamında üretiyoruz. Türkiye’de de zorunlu hale geldiği günden bugüne ADR çalışmalarında hız kesmeyen firmamız, sahip olduğu 5 tasarım onayı kapsamında geçen yıl 78 adet OKT Trailer markalı tankeri sertifikalandırıldı. ADR kapsamında yakaladığımız başarı, araç ve üst yapı muayene merkezi olarak bizi Türkiye’de ilk 5 firmadan birisi yaptı. Araç ve üst yapı muayene merkezi olarak 2014 Kasım ayından bu yana OKT Trailer markalı tankerlerin yanı sıra diğer üretici firmalar tarafından üretilmiş ADR sertifikalı tüm tankerlere ara/periyodik muayene hizmeti sağlıyoruz” dedi. Mercedes Benz, Man, Ford gibi dünya markalarının onaylı üst yapıcısı olan şirket, Ar-Ge'ye de büyük önem veriyor.
(Dünya)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.