Obama tüm gezilerini iptal etti

Obama tüm gezilerini iptal etti

CNN’de yayınlanan ünlü şovmen Larry King’in programına katılan Obama, BP’nin konuya tepki süresi hakkında oldukça mutsuz olduğunu belirterek, “Beklediğim...

CNN’de yayınlanan ünlü şovmen Larry King’in programına katılan Obama, BP’nin konuya tepki süresi hakkında oldukça mutsuz olduğunu belirterek, “Beklediğim hızda bir tepki göremedim. Birilerinin bir yerde mutlaka hata yapmış olması gerekiyor” dedi. Obama, vaktini krize vermediği eleştirilerine ise, “Vaktimi insanlara bağırıp, rahatlayarak geçirmek hoşuma giderdi. Ancak, ben bu iş için seçilmedim. Görevim bu işi hemen ve kesin bir şekilde çözmek” cevabını verdi. BP’ye 69 milyon dolarlık bir fatura çıkartan hükümet, bu faturanın ileriki haftalarda daha da büyüyeceğini belirtti.

Obama, kararlılığını ve çözüm konusunda istekliliğini yansıtmak için, petrol sızıntısı hakkındaki gelişmeleri denetlemek ve Meksika Körfezi’ni saran ülkenin en büyük doğal felaketinin etkilerini görmek amacıyla Louisiana’ya yeniden gitmeye hazırlanıyor. OMeksika Körfezi’ndeki sızıntının bir bölümünün kıyalıran ulaştığı Louisiana’da, kuyuya bakmakla yükümlü olan Kıyı Muhafızları ile görüşecek olan Obama, ayrıca şirket liderleri ve sızan petrol yüzünden mağdur duruma düşen aileleri de ziyaret edecek.

 

Kızgın olduğunu söyledi

 

Konuya verdiği önemi göstermek isteyen Obama, yapılan eleştirilere karşı Avustralya ve Endonezya gezilerini iptal etti. Perşembe günü, başkanlık statüsü tehlikeye sokabilecek olan kriz hakkında halk ile konuşan ve kızgın olduğunu vurgulayan Obama, “Tüm bölgenin yaşam şeklini ve durumunu yıllar boyunca tehlikeye atabilecek bir durum” ifadesini kullandı. ABD’de yapılan ankete göre, Amerikan halkının çoğunluğu Başkan Obama’nın kriz yönetimi konusunda yetersiz olduğunu düşünüyor.

BP şimdi de ‘kapak’ çözümünü deneyecek

BP, Meksika Körfezi’ndeki sızıntı yapan petrol kuyusuna, su üzerinde duracak gemilere petrol pompalaması için özel bir kapak indirdi. ABD Başkanı Barack Obama’nın isteği doğrultusunda yapılan bu uygulama ile kapak sızıntının gerçekleştiği kuyunun üzerine yerleştirildi. Geçici ve bölgesel olan yöntemin işe yarayıp yaramayacağı da ancak 24 saat sonra kesinleşecek. Öte yandan facianın zararının yaklaşık 990 milyon dolara ulaşabileceği belirtildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.