Obama, Cameron’la görüştü

Obama, Cameron’la görüştü

Beyaz Saray yetkilileri ise, çarşamba günü Beyaz Saray’da gerçekleşmesi beklenen BP yetkilileri görüşmesinde, Obama’nın BP Başkanı Carl-Henric’ten...

Beyaz Saray yetkilileri ise, çarşamba günü Beyaz Saray’da gerçekleşmesi beklenen BP yetkilileri görüşmesinde, Obama’nın BP Başkanı Carl-Henric’ten gerekli ödemelerin yönetilmesi konusunda şeffaf prosedürlerin yer alacağı bağımsız bir fon kurulmasını isteyecek.

 

Güvence verdi

 

Obama ve Cameron görüşmesine ilişkin BBC’nin yanıtlayan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, “Görüşmede Başbakanımız gerçekleşen hiçbir şeyin ulusal kimlikle ilgisi olmadığı yönünde Obama’ya güvence verdi. Burada önemli olan şu ki, BP ve ABD’li yetkililer felakete yol açan petrol sızıntısının sonuçlarını hafifletmek için çalışıyor” diye konuştu.

 

Zararlar karşılanacak

 

ABD’de yayınlanan Politico gazetesi de, ABD Başkanı Barack Obama’nın bu hafta petrol sızıntısının etkilediği bireylerin ve işletmelerin zararlarının karşılanması için ‘Emanet Hesabı’ (Escrow Account) açmasını isteyeceğini açıkladı. Politico gazetesine konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi şunları söyledi: “Petrol sızıntısının yoğunluğu karşısında bireyler ve işletmeler büyük zarar gördü. BP zararları karşılamak için gerekli para, bağımsız üçüncü kişilerin yöneteceği bir açıkoturumda bu amaç için adaletli bir şekilde ödenmeli.”

Sunday Times’a görüş veren BP sözcüsü ise, sızıntının yarattığı felaketin sonuçlarını karşılamaya hazır olduklarını belirterek, “Hukuk sürecini beklemeden tazminatı ödemeye hazırız” dedi.

 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.