Nusret Mayın Gemisi 'toka' edildi

Nusret Mayın Gemisi 'toka' edildi

Gölcük Donanma Komutanlığı'ndaki törene; Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Donanma Komutanı Oramiral Murat Bilgel, eski Deniz Kuvvetleri Komutanları...

Gölcük Donanma Komutanlığı'ndaki törene; Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Donanma Komutanı Oramiral Murat Bilgel, eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Salim Dervişoğlu, Yener Karahanoğlu, Metin Ataç, amiraller, askeri personel ve geminin yapımında çalışan tersane personeli katıldı. Törende bir konuşma yapan Oramiral Uğur Yiğit, "1910 yılının sonunda, mavi sularla ilk buluşmasından bir asır sonra, bugün Çanakkale'de destan yazarak abideleşen Nusret'in yeniden doğuşuna hep beraber tanıklık ediyoruz. 18 Mart 2011 tarihinde, Çanakkale'de, o muhteşem zaferi gerçekleştirdiği sularda hizmet verecek olan Nusret'le atalarımıza olan vefa ve minnet borcumuz açısından küçük de olsa bir adım atmış olacağız" dedi.

Konuşmanın ardından Oramiral Uğur Yiğit, gemi komutanına Türk bayrağı ve komutan flandrası verdi. Gemiye Türk bayrağının çekilmesinin ardından Yiğit, eski kuvvet komutanlarına gemiyi gezdirdi. Oramiral Uğur Yiğit, tören sonunda gemide emeği bulunan işçileri tek tek tebrik edip hatıra fotoğrafı çektirdi. 2009 yılında Gölcük Donanma Komutanlığı Tersanesi'nde yapımına başlanan Nusret mayın gemisi, orijinaline sadık kalınıp müze gemi olarak 1 yılda tamamlandı. Gemi, 18 Mart 2011 yılında Çanakkale'de ziyarete açılacak.

























LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.