Norveç elektrikli feribot filosu üretecek

Norveç elektrikli feribot filosu üretecek

Elektrikli feribot filosu, Norveç’te üretime geçiyor. Elektrikli feribot filosu ile denizlerde temiz enerjili taşımacılık sağlanacak.

Norveç’te önemli deniz taşımacılığı şirketlerinden biri olan Fjord1 için elektrikli feribotlar inşa edilecek. Üretilecek feribotlar 2020 yılında aktif olarak hizmete başlayacak. 75 adet gemiye sahip olan şirketin böyle bir atılımda bulunması diğer firmalar için de büyük bir önem teşkil ediyor.

Şirket ayrıca Danimarka ile İsveç arasında görev yapan Stena Jutlandica adındaki feribotunu da elektrikli hale getirecek. 1MWh batarya ile güçlendirilecek olan feribot, dünyanın en büyük deniz araçlarından biri olacak.

Norveç’te ilk tamamen elektrikle çalışan feribot 2015 yılında geliştirilmişti. Amper isimli feribotun, maliyetleri yüzde 80, karbon emisyonunu yüzde 95 oranında azalttığı bilgisi sonrasında Norveç, bu yöndeki yatırımlarına hız kazandırdı. Sıfır emisyon politikasının benimsenmesiyle deniz araçlarının limanlarda şarj edilmesi ve çevre dostu bir şekilde açık denizlerde yol alması hedefleniyor.

Techinside

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.