Niçin Arkas’ın gemisini hedef aldılar?

Niçin Arkas’ın gemisini hedef aldılar?

Bu korsanlıkta devletimizin itibarı yerle bir edilmek istenirken, FETÖ Yunan ittifakı alt başlıkta başka bir hain hedefe de sahipti. O hedef de Türkiye’nin en büyük, dünyanın ilk 25 denizcilik şirketi konumundaki Arkas Denizcilik’i çökertmekti.

Birleşmiş Milletler’in (BM) Libya’ya yönelik silah ambargosunun denetlenmesi için Avrupa Birliği (AB) tarafından Akdeniz’de başlatılan tartışmalı İrini (Aya İrini) operasyonu kapsamında Türk bandıralı “Roseline-A” gemisinin aranmasının yankıları sürüyor.

Alman gemisine komuta eden Yunan Tuğamiral Thedoros Mikropolus’un, arama emriyle 16 saat işgal edilen Türk gemisinde ‘silah dolu bir ya da birkaç konteyner’ olduğu istihbaratını Yunanistan ve Almanya’ya sığınıp bu ülkelerin istihbarat örgütlerine memur olan hain FETÖ üyesi eski sözde Türk subayları verdi. İstihbaratlarından da çok emindiler ama rezil oldular. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti asla silah kaçakçılığı yapmaz. Silahını ve askerini uluslararası hukuka uygun olarak dilediği yere gönderir. Türk ve Türkiye düşmanlarının ittifakı, bu korsanlıkta devletimizin itibarını yerle bir etmeyi hedeerken, FETÖ Yunan ittifakı alt başlıkta başka bir hain hedefe de sahipti. O hedef de Türkiye’nin en büyük, dünyanın en büyük ilk 25 denizcilik şirketi konumundaki Arkas Denizcilik’i çökertmekti. Arkas’ın nasıl bir denizci ve lojistik devi olduğunu birkaç rakamla anlatırsam, ne demek istediğim daha iyi anlaşılacak.

YUNAN DENİZ FİLOSUNUN EN BÜYÜK RAKİBİ

Herkes bilir ki Yunanistan, küçük nüfusu ve coğrafyasına rağmen küresel olarak dünyanın en büyük ticaret gemi filolarından birine sahiptir. Hatta değer olarak çoğu zaman, en büyüktür. Türkiye ise son yıllarda bu alanda da atak yapan ülkedir. Arkas Holding ise iştirakleriyle, Türk özel sektörünün en başarılı ‘deniz taşımacılığı’ grubudur. İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri o tarihte hesaplarda 3. çeyrek büyüme rakamları açıklandı BDDK duyurdu: Bankalarla ilgili yeni karar / Arkas’ın, 50’ye yakın çok büyük ticaret gemisinin yanı sıra, gemilere yakıt ikmali sağlayan 6 tanker gemisi vardır. 14’ü Türkiye’de, 23 ülkede 61 ofisi bulunuyor. 66 şirketinde, 8 bine yakın doğrudan çalışanı vardır. Arkas Line, Akdeniz, Karadeniz, Batı Afrika ve Kuzey Avrupa'da çok büyük ölçeklerde konteyner taşımacılığı yapar. Dünyanın saygın denizcilik araştırma şirketlerinden Alphaliner’ın “Gemi Sahibi Armatörler” dünya sıralamasında ilk 25 içindedir. Türkiye’de dünyanın önde gelen 10 armatörünün bazılarıyla ortaklık (Hapag Lloyd, Yang Ming, Tarros SPA) bazılarıyla ise temsilcilik (Grimaldi Lines, ACL, DAL, UAFL, Ethiopian Shipping) yapısında çalışır. Ayrıca Avrupa’nın en büyük karayolu ve demiryolu taşımacısı DB Schenker ile ortaktır. 

İHRACATA DARBE VURACAKLARDI

Arkas, özel liman işletmeciliği de yapar. Türkiye’nin son 10 yılın en çok elleçleme yapan konteyner limanı Marport ve Türkiye’nin ilk otomotiv limanı Autoport ile hizmet verirken, Yurt dışında da İtalya’nın La Spezia kentindeki Terminal del Golfo limanı ile ortaklığı bulunuyor.

Arkas Lojistik ise İstanbul, İzmir, Bursa, Mersin, Konya, Kayseri, Gaziantep, İzmit ve İskenderun’da 413 bin metrekarenin üzerinde açık konteyner sahası ve 12 bin metrekare kapalı depo tesisleri yanı sıra 706 vagon, demir yolu ile taşımaya uygun 1250 konteyner, 500’e yakın çekici, çok sayıda yükleme boşaltma araç ve ekipmanı, geniş konteyner depolama sahaları ile Türkiye’nin ihracatının çok büyük bölümünü adeta sırtlanmıştır. Yani Arkas’ı durdurursanız çok sayıda ihracatçımız sıkıntıya girer. Sonuç olarak, eğer o gemide silah dolu bir konteyner ele geçirilseydi, öncelikle Türkiye devlet olarak çok zor durumda kalacaktı ama o geminin sahibi olan Arkas da çökertilecekti. Ne diyelim, FETÖ Yunan el ele tutuşunca hainlikte de sınırlar zorlanıyor.

KAYNAK: SÜPERHABER.TV

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.