Netlog Grubu’ndan Avrupa’da iki önemli alım

Netlog Grubu’ndan Avrupa’da iki önemli alım

Özellikle son yıllarda lojistik sektöründe yaptığı yatırım ve atılımlarla dikkat çeken Netlog Lojistik Grubu,  bu sefer global arenada hizmet sağlayan...

Özellikle son yıllarda lojistik sektöründe yaptığı yatırım ve atılımlarla dikkat çeken Netlog Lojistik Grubu,  bu sefer global arenada hizmet sağlayan TNT Express’in sahibi olduğu Avrupa’nın en büyük tekstil ve moda lojistik firması TNT Fashion Group operasyonunu Belçikalı ortağı Belspeed ile birlikte satın almak üzere anlaştı.

Merkezi Amsterdam’da bulunan TNT Fashion Group, Abercrombie & Fitch, MS Mode, Calvin Klein, Donna Karan, Tory Burch gibi 60’ın üzerinde Dünya markasının tüm Avrupa ve E-Ticaret Lojistiğini yönetiyor. 2013 yılını 190 milyon dolarlık gelirle kapatan şirket, toplamda 350 milyon adet ürüne birim bazında lojistik işlem gerçekleştirdi. Hollanda üzerinden tüm Avrupa’ya hizmet sağlayan TNT Fashion Group’un müşterilerinin % 75’ ini Amerikalı şirketler oluşturuyor.

Belçika’nın en büyük firmasına da ortak olmak üzere anlaştı

Netlog Lojistik Grubu, Hollandalı TNT Fashion ile aynı anda Belçika’nın en büyük tekstil lojistik firması Belspeed şirketine de yüzde 50 ortak olmak üzere anlaştı. Netlog Lojistik Grubu’nun üçüncü kuşak temsilcisi ve Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, yeni satın alımlarla Avrupa’da 230 milyon doları aşkın ciroya sahip olacak yeni bir yapı oluşturduklarını belirtti.

Grubun Türkiye’de büyümeye devam edeceğini kaydeden Çak, 2014 yılında 900’ye yakın yeni istihdam sağlayacaklarını vurguladı. Ancak Türkiye’de belirli bir büyüklüğe ulaştıklarına işaret eden Çak, “Yurt dışında yeniden organize olmanın çok zaman ve yatırım gerektireceği sebebi ile global hedeflerimizi süratlendirmek için yerel iyi firmaları konsolide etmeyi tercih ettik. Satın aldığımız iki şirket de hem çok profesyonel ve başarılı yönetilen hem de tatmin edici düzeyde kar eden şirketler. Alım işlemi tamamlandığında TNT Fashion ve Belspeed şirketlerini tek çatı altında birleştireceğiz. Bu birleşme ile merkezi Amsterdam’da bulunacak yeni şirketin bu bölgede 300 bin metrekare alana sahip 11 deposu ve 2 bin çalışanı ile 130 dünya markasına lojistik hizmet veren bir yapı olacak” dedi.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.