Navigasyon pazarı büyüyor

Navigasyon pazarı büyüyor

Özgür Yiğiter, düzenlediği basın toplantısında, 2010 yılında navigasyon pazarında penetrasyon oranının yüzde 30'lara ulaştığını, PND (kişisel...

Özgür Yiğiter, düzenlediği basın toplantısında, 2010 yılında navigasyon pazarında penetrasyon oranının yüzde 30'lara ulaştığını, PND (kişisel navigasyon cihazları) ile entegre cihazlarda Avrupa'da TomTom'un pazar payının yüzde 50'lerde olduğunu anlattı.

 

Türkiye'de PND, Built-in ve mobil çözümler sunduklarını kaydeden Yiğiter, Renault, Fiat ve Alfa Romeo ile entegre TomTom çözümlerinin opsiyon olarak sunulduğunu, TomTom iPhone uygulamasının, Türkiye'de ücretli olarak en fazla indirilen navigasyon yazılımı olduğunu söyledi.

 

Yiğiter, geçtiğimiz yıl navigasyon pazarının, en hızlı büyüyen kategorilerden biri olduğunu, 2009 yılında 78 bin adet civarında bulunan pazarın, 2010'da 155 bin adede yükseldiğini, pazara tüketici ve perakendeci ilgisinin arttığını belirtti.

 

20'den fazla oyuncuya sahip pazara girmenin kolay olduğunu ve pazarda ''işi sadece navigasyon olan'' iki oyuncu bulunduğunu dile getiren Yiğiter, fiyat rekabetiyle başa çıkabilmek için, fiyatların Avrupa'nın 30 Avro altında oluştuğunu kaydetti.

 

Yiğiter, TomTom'un 2010 yılında (Aralık 2009-Kasım 2010) ciroda yüzde 21 pay ile ikinci, adette yüzde 18 pay ile üçüncü iken, birinci ile arasındaki farkın ciroda yüzde 1,7, adette yüzde 7,6 olduğu bilgisini verirken, ilk 9 ayda ciroda birinci, adette birinci ve ikinci sıralarda bulunduklarını, ancak son 3 ayda gelmesi beklenen ürünlerin aralık sonunda ve ocak başında gelmesi nedeniyle ciro liderliğini kaybettiklerini açıkladı.

 

2011 yılında Türkiye'de pazarın 305 bin adeti yakalayacağını bildiren Yiğiter, bir sonraki yıl 650 bin-700 bin, 2013'te de Türkiye'nin 7'nci en büyük navigasyon pazarına sahip olmanın beklendiğini ifade etti.

 

Yiğiter, TomTom'un ciro bazlı liderliği tekrar ele geçirip, bunu sürdürmeyi istediğini belirterek, bu yıl bilinirliği artırmak için daha fazla para ve emek harcayacaklarının altını çizdi.

 

-YENİ ÜRÜNLER-

 

549 liradan satışa sunulan TomTom GO 1000, Avrupa ülkelerinde iki milyon kilometrelik yeni yol bilgisi ve daha fazla grafik ayrıntı içeriyor.

 

TomTom Start2, tüm şeritleri cihazın ekranında net bir şekilde gösterirken, sürücüye hangi şeridi takip etmesi gerektiğini bildiriyor. Harita paylaşım teknolojisi ile sürücüler kendi haritaları üzerinde değişiklik yapabiliyor, TomTom kullanıcıları, her gün yaptığı binlerce düzeltmeden ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

 

TomTom Via navigasyon cihazı ile TomTom, orta sınıf cihazların kullanımı sırasında ellere serbestlik çözümü getiriyor. Via serisi ile TomTom Türkiye'de ilk defa sokak isimlerini de söyleyerek Türkçe sesli yönlendirme özelliği ve gidilecek hedefe en yakın park yerini seçebilme özelliği sunuyor. TomTom Via 120, 349 lira, Via 125 de 399 liradan satılıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.