Nakliyecilerin eylemine çevik kuvvet müdahalesi!

Nakliyecilerin eylemine çevik kuvvet müdahalesi!

Akaryakıta gün aşırı zam gelmesi kamyoncuyu çileden çıkardı. Adana’dan sonra Kayseri’de yol kapatan kamyoncular pahalı mazot yüzünden geçim sıkıntısı çektiklerini belirtti.

Kayseri’de bir grup nakliyeci, şehirlerarası yolu trafiğe kapatarak mazot ve kamyonculardan istenen belgelerin yüksek fiyattan verilmesini protesto etti. Nakliyeciler ile polis arasında uzun süren tartışmalar yaşandı. Kayseri şehir içinden Ankara yönünde trafik akışını sağlayan Osman Kavuncu Bulvarı OSB yakınlarında nakliyeciler, eylem yaptı. Kamyoncular karayoluna çıkarak araç trafiğini durdurdu. Yaklaşık 15 dakika süreyle yol trafiğe kapalı kaldı. Çevik Kuvvet polisinin müdahalesiyle nakliyeciler yolu trafiğe açtı. Uzun süre polislerle tartışan nakliyeciler, mazot fiyatlarının yüksek olmasından, SRC ve psikoteknik belgeleri ile yurtiçi ve yurtdışı taşımacılık yetki belgelerini yüksek fiyatlardan aldıklarından dert yandı. Zorunlu dijital takograf cihazının 2 bin lira olduğunu ve alacak güçlerinin bulunmadığını belirttiler.

10 NUMARA YAĞ KULLANMAYA İTİLİYORUZ
Kamyon ve TIR’cılardan istenen belgelerin yeniden düzenlenmesini istediklerini belirten nakliyeciler, “Mazot fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz. Ayrıca C2 belgesi alanlar yurtiçinde iş alabiliyor. K1 belgesi olan araçların yurtdışına çıkamadığı gibi, yurtiçinde de çalışamıyor. C2’ler mazotu ucuz alıyorlar. Bizim gibi K1 belgesi olanlara ise mazot pahalı veriliyor. Bizler 10 numara yağ kullanmaya itiliyoruz” diye konuştu.

Bir polis amirinin araç trafiğini engellemenin anayasal suç olduğunu söylemesi üzerine bir nakliyeci, “Cumhurbaşkanı, Başbakan geldiği zaman yolları kapatıyorsunuz. O suç değil mi?” diye sordu.

Uzun süren tartışmaların ardından nakliyeciler, yol kenarında durmaktan vazgeçti. CHP Kayseri 1. sıra milletvekili adayı Çetin Arık ise buraya gelerek nakliyecilere destek verdi. Hükümetin elmasta vergiyi sıfırladığını ve gemicikler için ucuz mazot verdiğini belirten Arık, “Buraya sizin sorunlarınızı dinlemeye geldim. Yaşanan sıkıntılarınızı bir rapor haline getirip bana verirseniz, pazar günü Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri’de miting yapacak kendisine iletirim” dedi.

BENZİN 10, MOTORİN 8 KURUŞ ZAMLANDI
Benzin ve motorine zam geldi. Bugünden geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatı 10 kuruş, motorin ise 8 kuruş arttı. Yeni zamla birlikte İstanbul’da 1 litre benzinin fiyatı 4,73 liraya, motorin ise 4,01 liraya çıktı. Ankara’da ise fiyatlar benzinde 4,74 lira, motorinde de 4,06 lira oldu.
(Zaman)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum