Nakliyeciler Suriye’yi bypass etti

Nakliyeciler Suriye’yi bypass etti

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Ruhi Engin Özmen, Suriye?yle sınır kapılarının kapatılmasının ardından alternatif yol olarak Mersin-Port...

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Ruhi Engin Özmen, Suriye?yle sınır kapılarının kapatılmasının ardından alternatif yol olarak Mersin-Port  Said Ro-Ro hattının kullanılacağını söyledi. Kapıların kapatılmasını ?geç alınmış bir karar? olarak nitelendiren Özmen, ?Suriye sınırındaki kapıların kapatılması için son dakikaya kadar beklenmesi yanlış bir tutumdu. Çünkü kapılar, zaten muhaliflerin elindeydi ve işlem yapılmıyordu, böyle davranılsaydı 14 TIR?ımız da yakılmamış olacaktı? diye konuştu.

YENİ RO-RO HATTI %100 DOLULUK ORANIYLA ÇALIŞIYOR

Mersin-Port Said ro-ro hattının tam kapasiteyle çalıştığını ifade eden Özmen, ?Doluluk oranı yüzde 100. Suriye kara sınırlarından geçme umudunun ortadan kalkmasıyla birkaç gemi daha sefere alınarak bu hat daha da desteklenebilir.  200 araçlık gemi full gidip geliyor. Ama şu an karanın avantajlarının önüne geçebileceğini iddia edemem.  Çünkü, altyapı olmayan bir güzergah, biraz zorlamayla oluşturuldu. Suriye, yıllardır çalıştığı için maliyetler minimum durumda. Mersin-Port Said hattı üzerinde de çalışılarak bugünkü maliyetlerin yüzde 10-15 daha altına inilebilir? açıklamasını yaptı.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.