MUSİAD'dan yerli otoya destek

MUSİAD'dan yerli otoya destek

Filiz, şubenin yeni yönetiminin basına tanıtımı dolayısıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin, Başbakan...

Filiz, şubenin yeni yönetiminin basına tanıtımı dolayısıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil isteğiyle ilgili sorusunu da cevaplandıran Filiz, Türk milletinde arabanın, bilhassa ego tatmini ve kendini gösterme ifadesi olduğunu söyledi.

MÜSİAD Şube Başkanı Filiz, "İngiltere Başbakanı Rover'e biniyor, Fransa'da Sarkozy'nin Citröen'den başka bir arabaya bindiğini düşünemezsiniz ama biz nedense Başbakan'dan en küçük kademesine kadar makam aracı olarak Mercedes veya diğer pahalı yabancı arabaları kullanmayı tercih ediyoruz. Devlet yönetimi kararlılık içinde, en baştan en uca kadar daha halka hitap eden ve Türkiye'de üretilecek bir arabaya binerse bu işadamlarına da yansır. Biz de işadamları olarak ithal yerine, ülkemizde üretilen bir arabaya binmeyi tercih ederiz" dedi. Başbakan Erdoğan'ın yerli otomobil temennisinden sonra iş çevrelerinde konunun tartışıldığını vurgulayan Necip Filiz, "Altyapısının nasıl olacağı konuşulmaya başladı. Tabii ki bu kısa bir süreç değil, bir kere çok büyük fizibilite çalışması gerektiriyor. Şu anda Türkiye otomotiv sanayisinde şu kadarı yerli araç dense de bu ancak montajdan ibarettir" şeklinde konuştu.

MÜSİAD Denizli Şube Başkan Yardımcısı ve Hyundai Turkuaz Genel Müdürü Mustafa Gonca ise Türkiye'nin yıllar önce "Devrim" isimli otomobille ilk yerli üretimi yaptığını hatırlattı. Gonca, "Türkiye'nin değişik sebeplerle bu yatırımdan uzaklaştırılmış olması kabul edilebilir değildir. Dünyada araç satışı açısından sayılı ülkelerden birisiyiz. Ulaştığımız teknoloji ve bu işteki insan kaynağının zenginleşmesi, böyle yatırımların Türkiye'de olması gerektiğini şiddetle göstermektedir. İnsan kaynaklarımız, beyin göçü olarak dışarıya çıkmaktadır. Her gün bir buluşta Türk imzası görüyoruz. Niye bunları Türkiye'de değerlendiremeyelim? Bu konuda Sayın Başbakan'ı sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

Başkanlığını Necip Filiz'in yaptığı MÜSİAD Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Mehmet Akgün, Samim Tefe, Engin Boyacı, İsa Dal, Nuri Özdeniz, Mustafa Gonca, Kürşat Erkan, Sacit Atıcı, İbrahim Uzunoğlu, Osman Rıza Cenani, Hurşit Şirin, Hasan Gürlesin ve İsmail Biltekin'den oluşuyor.


ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.