MSC’nin 'İSTANBUL'u Uzakdoğu hattında çalışacak

MSC’nin 'İSTANBUL'u Uzakdoğu hattında çalışacak

İsviçreli MSC, Kore'deki STX Tersanesi’nde yaptırdığı 15 bin 908 TEU kapasiteli altı konteyner gemisinden üçüncüsünü teslim aldı. Geminin adı ise...

İsviçreli MSC, Kore'deki STX Tersanesi’nde yaptırdığı 15 bin 908 TEU kapasiteli altı konteyner gemisinden üçüncüsünü teslim aldı. Geminin adı ise hiç yabancı değil: MSC İstanbul.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, 6 konteyner gemisinden dördü Zodiac Maritime, diğer ikisi ise Eastern Pacific Shipping firmaları tarafından MSC'ye uzun vadeli olarak kiralandı. Altı gemi, ilk olarak Zodiac Maritime tarafından 13 bin TEU kapasiteli olarak Kore'nin STX Tersanesi’ne sipariş edilmişti. Bir yıl sonra gemilerin kapasitesi 16 bin TEU olarak güncellendi. Gemiler, STX Tersanesi’nin 16 bin TEU kapasiteli ilk gemileri olarak öne çıkıyor.

2013 yılında Sami Ofer'in çocukları arasındaki filo bölüşümünden dolayı 6 gemiden ikisi Zodiac firmasından Eastern Pacific firmasına transfer edildi. Eastern Pacific en son yeni inşaları kontrol ediyor. MSC İstanbul, Maersk'ün MSC ile ortak çalıştırdığı Uzak Doğu-Avrupa arasındaki AE5-Albatros sefer döngüsünde sefer alacak.

Çeviri Burak GÜNER - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.