MSC SEASCAPE denizle buluştu

MSC SEASCAPE denizle buluştu

MSC Seascape, kardeş gemisi MSC Seashore'un Bahamalar'daki Ocean Cay MSC Marine Reserve adasında gerçekleştirilen adlandırma töreni ile aynı gün İtalya'daki tersanede ilk kez denizle buluştu.

MSC Cruises, bir sonraki amiral gemisi MSC Seascape'in gelenekselleşen denize ilk inişini, yeni geminin sahibi ve geminin yapımcıları ile bir araya gelerek İtalya'nın Monfalcone kentindeki Fincantieri tersanesinde kutladı.

MSC Seascape, MSC Cruises filosuna girecek ikinci Seaside EVO sınıfı gemi, filonun son derece yenilikçi Seaside sınıfındaki dördüncü gemisidir ve Kasım 2022'de teslim edilecektir.

MSC Cruises İcra Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, “MSC Seascape'in denize inmesi, filomuzun büyümesinde bir başka önemli kilometre taşını işaret etmektedir ve gemi son derece yenilikçi denizcilik ve tasarım özellikleriyle okyanuslara saygısını sunacak.

Pandemiye rağmen iddialı yeni inşa planlarımıza devam ettik ve bugün bir sonraki amiral gemimiz MSC Seascape’in suya indirilmesi ve kardeş gemisi MSC Seashore’un kendi özel adamız Ocean Cay MSC Marine Reserve'de resmi olarak isimlendirme töreninin gerçekleştirilmesi ile çifte kutlama yapıyoruz.”dedi.

Fincantieri'nin CEO'su Giuseppe Bono şunları ekledi: “Böyle heybetli bir gemi, inşasının ardındaki muazzam çalışmayı düşündürüyor. Pandemi durumunun başlamasıyla neredeyse aynı anda MSC Seascape üzerinde çalışmaya başladık ve bugün MSC gibi bir operatörle birlikte, pandemi öncesi planlar doğrultusunda onun su ile buluşmasını kutluyoruz. “

MSC Seascape, 169.400 gross ton, 13.000 m2 açık alanı ile 5.877 misafir ağırlayabilecek.

MSC Seascape Detayları:

Geleceğe dönük çevre teknolojisi:

MSC Seascape'in çevre teknolojilerine, gazı zararsız nitrojen ve suya dönüştürerek nitrojen oksit emisyonlarını yüzde 90'a kadar azaltmak için dört Wärtsilä 14V 46F motorunun her birinde seçici katalitik indirgeme sistemleri ve ayrıca gemi emisyonlarından sülfür oksitin yüzde 98'ini çıkarmak için hibrit egzoz gazı temizleme sistemleri dahildir.

Gemi, karadaki çoğu atık su arıtma tesisinden daha yüksek arıtma, gelişmiş atık yönetim sistemleri, Amerika Birleşik Devletleri Sahil Güvenlik tarafından onaylanmış balast suyu arıtma sistemleri, makine dairelerinden petrol deşarjını önlemeye yönelik en son teknoloji sistemler ve çeşitli etkin enerji verimliliği ile iyileştirmeler – ısı geri kazanım sistemlerinden enerji tasarrufu sağlayan LED aydınlatmaya kadar sınıfının en iyisi atık su arıtma sistemleriyle donatılmıştır.

Gemide ayrıca deniz canlıları üzerindeki potansiyel etkileri azaltmak ve izole etmek için su altı yayılan gürültü yönetim sistemini barındıracak.

Konukları denizle buluşturmak için tasarlandı:

MSC Seascape, kardeş gemisi MSC Seashore'da olduğu gibi, denizle bağlantı kurulabilecek güzel mekanlar ve konumlar sunmak amacıyla, konuk deneyimini geliştirmek üzere Seaside sınıfında ortak alanların yaklaşık yüzde 70’i tamamen yeniden tasarlandı:

  • 12 farklı kabin tipine sahip 2.270 kabin ve hayranlık uyandıran arka süitler dahil balkonlu süitler
  • 'Al Fresco' yeme ve içme için birçok seçenek sunan 11 yemek mekanı, 19 bar ve salon
  • Muhteşem okyanus manzarasına sahip arka kısımdaki muhteşem sonsuzluk havuzu da dahil olmak üzere altı yüzme havuzu
  • Geminin ön güvertesinden okyanus manzarası sunan yaklaşık 3.000 m2'lik alanıyla MSC Cruises filosunun en büyük ve en lüks MSC Yacht Club alanı
  • Suya daha da yakın, 540 metre uzunluğunda geniş bir sahil gezinti yolu
  • 16. güvertede, okyanusun eşsiz manzarasına açısına sahip, cam zeminli muhteşem Bridge of Sighs Köprüsü

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.