MSC Opera, her İstanbul'a gelişte 750 Rus turist getirecek

MSC Opera, her İstanbul'a gelişte 750 Rus turist getirecek

MSC Cruises’un son teknoloji yöntemi ile büyüttüğü gemilerinden MSC OPERA ilk defa İstanbul’a geldi. Rönesans programı olarak adlandırılan programla yenilenen geminin kapasitesi 480 kişi arttı.

Türkiye’de 2005 yılından bu yana Arkas Holding ortaklığıyla faaliyet gösteren MSC Cruises, 10. Yılında seferlerini artırarak, 3 gemisi ile (MSC Magnifica, MSC Opera ve MSC Poesia) 3 farklı Türkiye uğraklı tur gerçekleştiriyor. Bu gemilerden MSC Opera 15 Temmuz Çarşamba günü ilk defa İstanbul’a Salı Pazarı Limanı’na yanaştı.

MSC OPERA gemisine eklenen 24 metrelik bölüm ve ilave 194 kabin ile, gemi 2,200 yolcudan - 2 bin 680 yolcu kapasitesine, geminin  boyu 251 metreden 275 metreye, ağırlığı ise 60,000 ton’dan 65,600 ton’a ulaştı. MSC OPERA ile birlikte 4 gemiye uygulanan bu yöntemin toplam maliyeti 200 milyon euro’dur.

MSC Opera ile İstanbul’dan Adriyatik ve Karadeniz

15 Temmuz Çarşamba günü ilk defa İstanbul’a gelerek yolcularını alan MSC OPERA gemisi 14 gece olarak gerçekleştireceği seferinde, sırasıyla Mikonos, Santorini, Kefalonya/Argostoli, Dubrovnik, Venedik, Bari, Pire/Atina, Köstence, Soçi ve İstanbul rotasını izleyecek. 24 Eylül’e kadar İstanbul çıkışlı olarak devam edecek olan tur’da yolcular 14 gün boyunca ; eğlence deyince akla ilk gele Yunan adası Mikonos, Siyah kum sahillerinin yukarısında volkanik kayalara tutunan beyaz köyleriyle ünlü Santorini, muhteşem plajları ve ihtişamlı şatoları ile iyon adalarının en büyüğü olan Kefalonya, Unesco’nun dünya mirası olan dar caddeleri, kale surları, ihtişamlı tarihi ile Dubrovnik, İtalya’nın gondolları ile ünlü romantik şehri Venedik, İtalya’nın güneydoğusunda ki en önemli liman kenti Bari, M.Ö. 5.yüzyıldan günümüze kalan görkemli yapıları ile en ünlü Akropolis’e ev sahipliği yapan Yunanistan’ın başkenti Atina, Yaklaşık 120.000 yıllık tarihi ile bölgenin en eski yerleşim birimi olan ve 8 kilometrelik plajı ile tatilcilerin gözdesi olan Köstence, son Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yaparak adını dünyaya duyuran Rusya’nın en büyük tatil yöresi Soçi’yi gezerek İstanbul’a geri dönüyorlar.

Geminin büyütülmüş yeni haliyle ile ilk defa Salı Pazarı Limanı’na gelmesi nedeniyle düzenlenen törende önce geminin kaptanı Raffaele Ponti’ye plaket verildi. Ardından MSC Cruises’un Türkiye’deki 10. yılı nedeniyle en iyi 10 acentesine de teşekkür plaketleri verildi.  Plaket töreninin ardından MSC Cruises Gelişen Pazarlar Yöneticisi, Antonio Paradiso ve MSC Cruises Genel Müdürü Necla Tuncel gemiyi tanıttı.

MSC Cruises, Türk yolcularının rahatlığı ve keyifli bir seyahat geçirmeleri amacıyla, diğer gemilerde olmayan birçok Türkçe hizmeti gemilerinde uyguluyor. Özellikle ilk defa gemi yolculuğuna çıkacak olan Türk yolcular için bu hizmetler büyük kolaylıklar sağlıyor. MSC Opera'da Türkçe rehber eşliğinde şehir turları, gemide çeşitli alanlarda hizmet veren Türk personel, Türkçe menü, günlük Türkçe bülten, Türk TV kanalı, Türk kahvaltı tabağı, Türk kahvesi, rakı ve okey / tavla gibi oyunlar yer alıyor.

Rus turistler Türkiye’ye MSC OPERA ile geliyor

Genellikle Avrupalı turistlerin ilgi gösterdiği MSC Cruises gemilerini Rus yolcularda tercih ediyor. MSC OPERA gemisi her İstanbul’a gelişinde 750 Rus turist getirecek. Eylül ayına kadar İstanbul’a getirdiği Rus turist sayısı 5 bin’i bulacak.

msc-opera-sov.jpgÇocuklara özel Lego oyun odaları

Rönesans Programı ile yenilenen MSC Opera’da Lego işbirliği ile beş ayrı yaş grubuna yönelik kulüp ve aktiviteler dikkat çekiyor. Dünyaca ünlü markalarla ortaklık yaparak tüm misafirleri ve özellikle de aileler için gemi seyahatini en iyi şekilde deneyimlenmesini hedefleyen MSC Cruises’ın yeni oyun alanlarında; LEGO DUPLO alanı (3 yaş ve altı için eğlenceli oyunlar ve yarışmalar), Klasik LEGO tuğlaları ve Dikey Oyun Duvarı (7-11 yaş), "Building Happening" oyun alanı (6-11yaş için sınırlı sayıda tuğla ile temalı yapılar), LEGO Deneyimi Günü (Her gemi seferinde bir defa gerçekleştirilecek olan, tüm katılımcıların özel Lego Master Builder Diploması alacağı özel etkinlik), İki metre boyutundaki Denizci Gezgin LEGO maskotu (gençleri karşılamak ve gemideki gösteri/etkinlere katılmalarını sağlamak için MSC Cruises mürettebatında yer alacak.)

msc-opera-spray-park.jpg

necla-tuncel.jpgLOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.