MSC, Maersk'i devirip "dünyanın lideri" tacını takacak

MSC, Maersk'i devirip "dünyanın lideri" tacını takacak

MSC'nin, verdiği yeni siparişler ve şirketin ikinci el gemi satın alımlarındaki aktifliği dikkate alındığında, Maersk'i önümüzdeki yıl kapasite bazında geçerek dünyanın en büyük konteyner operatörü haline geleceği belirtiliyor. Arada 225 bin TEU kaldı.

MSC'nin, verdiği yeni siparişler ve şirketin ikinci el gemi satın alımlarındaki aktifliği dikkate alındığında, Maersk'i önümüzdeki yıl kapasite bazında geçerek dünyanın en büyük konteyner operatörü haline geleceği belirtiliyor.

Alphaliner verilerine göre lider iki şirket şu anda 225.000 TEU'luk bir kapasite farkına sahip.

Maersk, toplam 4.121.964 TEU net tonajla 709 gemi işletiyor. Öte yandan, MSC net 3.897.002 TEU tonajlı 588 gemi işletiyor ve aynı zamanda çok sayıda gemi sipariş ettiği biliniyor.

Aktif yeni inşa programına ek olarak MSC aynı zamanda agresif bir şekilde ikinci el gemi satın alımına yöneldi. Maersk'in filo genişletme stratejisi ve sipariş edilen gemi sayısı ile karşılaştırıldığında, net tonaj söz konusu olduğunda MSC'nin 2022'deki en büyük konteyner hattı olabileceği öngörülüyor.

Alphaliner raporunda; "MSC'nin siparişlerinde, toplam kapasitesi yaklaşık 660.000 teu olan en az 35 gemi bulunurken, Maersk’in mevcut siparişleri  kapasitesi yaklaşık 41.674 TEU olan yalnızca 16 gemi bulunuyor." ifadeleri yer aldı.

Öte yandan, Maersk karbondan arındırma konusuna odaklanarak alternatif yakıtların geliştirilmesine yöneliyor ve bu, şirketin yakın vadede büyük siparişler vermekten kaçınmasının nedeni olarak görülüyor..

KAYNAK: DENİZHABER.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.