MSC Cruises misafirleri 81 bin çocuğa umut oldu

MSC Cruises misafirleri 81 bin çocuğa umut oldu

Afrika’da yaşayan 81.000 çocuk ve ailesinin hayatları MSC Cruises misafirlerinin bağışları ile güzelleşti. Bağış tutarı 8 milyon Euro’yu aştı.

Dünya’nın en büyük kruvaziyer şirketlerinden MSC Cruises, yaptığı açıklamada, misafirlerinin katkıları ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF için toplanan bağış tutarının 8.000.000€ seviyesini aştığını bildirdi. Toplanan bağışların, Afrika’da yetersiz ve kötü beslenme ile mücadele eden çocuklara kullanıma hazır takviye gıdalar (RUTF)’ın tedariği için kullanıldığı ve Etiyopya, Güney Sudan, Somali ve Malawi’de 6.5 milyon ünite takviye gıdanın ihtiyacı olan çocuklara dağıtıldığı bildirildi.  

MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago yaptığı açıklamada: “MSC Cruises misafirlerinin cömertliği ile ulaşılan 8.000.000€ tutarındaki bağış miktarı yeni bir kilometre taşı oldu. Bir aile şirketi olarak, dünyanın her tarafındaki ailelerin sağlığı bizim için çok önemli. “Çocuklar için haydi gemiye” girişimimiz kapsamında oluşturulan bu fon sayesinde, açlık ve yetersiz beslenme ile savaşan çocuklara beslenme katkısı yapabildik.” dedi.

MSC Cruises ve UNICEF 2009 yılından beri işbirliği yapmakta ve 2013 yılında beraber oluşturdukları global bir girişim ile gelişmekte olan ya da krizler ile mücadele eden ülkelerde beslenme sorunu olan ve açlık ile mücadele eden çocuklar için çalışmalar yürütüyor. Bu girişim MSC Cruises gemilerinde seyahat eden misafirleri UNICEF’e bağış yapmaya teşvik ediyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.